06.12.2018 Beograd

Krik: Pašalić zatražio dodatne informacije od BIA o slučaju Dojčinović

Krik: Pašalić zatražio dodatne informacije od BIA o slučaju Dojčinović Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Zaštitnik građana Zoran Pašalić zatražio je od Bezbednosno - informativne agencije (BIA) dodatno izjašnjenje na pritužbe koje je na njen rad uložio urednik KRIK-a Stevan Dojčinović, saopštio je danas taj portal.

Kako je navedeno, on je pritužbu podneo pre više od dve godine, "nakon što je saznao da ga je BIA pratila i prisluškivala, kao i da su informacije koje su tako prukupljene objavljene u Informeru tokom medijske kampanje protiv KRIK-a".

Pašalić je, saopšeno je, od BIA-e tražio da se izjasni na pritužbe koje je Dojčinović izneo na njen rad, ali BIA to nije učinila gotovo dve godine pa je u maju ove godine dao rok od 21 dan da pošalje izjašnjenje. U dopisu koji je uredniku KRIK-a stigao ove nedelje Zaštitnik građana navodi da je obaveštajna agencija na pritužbe odgovorila u maju i julu ove godine, ali da su od nje zatražena dodatna pojašnjenja.

Tekstove o Dojčinoviću Informer je objavio u vreme dok je KRIK istraživao imovinu Aleksandra Vučića, tada premijera, i u njima su se mogle videti fotografije iz Dojčinovićevog privatnog života, pročitati transkripti telefonskih razgovora novinara KRIK-a i saznati dokle se stiglo sa istraživanjem Vučićeve imovine, naveo je ovaj portal.

Na pitanje urednika KRIK-a da li je praćen, Vučić je tada odgovorio da Dojčinovića niko nije pratio "kao novinara".

"Osim podataka dobijenih iz BIA, Informer je objavio i niz neistina sa pokušajem da diskredituje Dojčinovića, zbog čega je urednik KRIK-a tužio ovaj tabloid i njegovog urednika Dragana Vučićevića", podseća se ; u saopšenju.

U odgovoru na tužbu Informerovi advokati rekli su da sud od BIA-e zatraži potvrdu informacija koje su objavili.

"Dojčinović je Informer dobio na sudu, tabloidu i njegovom uredniku naloženo je da Dojčinoviću isplate 150.000 dinara. Advokati ovog tabloida žalili su se na presudu, pa se čeka odluka suda više instance", saopštio je KRIK. 

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side