19.10.2017 | 11:05h ► 11:22h Beograd

KRIK: Kako je tužilaštvo Vulinu oprostilo tetku iz Kanade

KRIK: Kako je tužilaštvo Vulinu oprostilo tetku iz Kanade Foto: Beta/Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula
Službena beleška Tužilaštva za organizovani kriminal o postupku protiv ministra Aleksandra Vulina pokazuje traljav, površan i nedovršen posao tužilaštva i policije, prenosi portal KRIK, navodeći da je imao uvid u tu belešku.


"Na razgovor nije pozvan ni ministar Vulin, ni misteriozna tetka koja mu je navodno pozajmila 205.000 evra, a istražni organi nisu proverili ni sumnjiv milionski posao koji je Vulin sklopio na Kosovu... slučaj je vodila tužiteljka Tamara Ristić, u javnosti poznata po postupku protiv kontroverznog biznismena Miroslava Miškovića", navodi portal.

"Umesto toga, policajci su razgovarali s njegovom suprugom Natašom Vulin, prijateljem Momčilom Filipovićem koji im je prodao stan i njegovim sinom Draganom Filipovićem - osobama koje su umešane u kupoprodaju i lično povezane s ministrom", kaže se u tekstu.

Portal prenosi da u dokumentu kojim obustavlja postupak tužiteljka zaključuje da je "objašnjenje Vulina i njegove supruge da su novac pozajmili od tetke tačno, kao i da ministar nije zloupotrebio položaj i primio mito".

"Tokom trajanja postupka, Vulin je politički napredovao i dva puta je postavljen za ministra. Ovaj obožavalac Če Gevare i samoproklamovani socijalista na funkciji ministra odbrane, već mesec dana izbegava da odgovori na neugodna pitanja novinara o tome kako je obezbedio kapital za kupovinu stana vrednog četvrt miliona evra", navodi KRIK.

Stručnjaci s kojima su razgovarali novinari KRIK-a smatraju da su obe institucije, policija i tužilaštvo, radile pre na tome da se slučaj zataška, nego da se utvrdi istina.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 19.10.2017, 21:11h Sveta

    Interesantno je da slavni KRIK ne vrši istraživanje i etiketiranje onih koji su radničkoj klasi ukrali fabrike pa ih potom uništili i doveli 5.000.999 Srba na prosjački štap. Gde im je poštenje, moral, etika i savest.......Verovatno kao i kod svih političara i za njih ne važe hrišćanske vrednosti i deset božjih zapovesti, niti pak svetosavlje....

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side