KRIK: Agencija tvrdi da nema osnova za postupak protiv ministra Malog
03.10.2019 Beograd

KRIK: Agencija tvrdi da nema osnova za postupak protiv ministra Malog

KRIK: Agencija tvrdi da nema osnova za postupak protiv ministra Malog Foto: Beta / Milan Obradović
Direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić tvrdi da nema osnova za pokretanje postupka protiv ministra Siniše Malog iako je privatna firma "Milenijum tim", koja je dobila vredne poslove u Beogradu dok je bio gradonačelnik, njegovom bratu ustupila automobil i stan na korišćenje, prenosi portal KRIK.

Takva ocena navedena je u "obaveštenju o ishodu postupanja po prijavi protiv Siniše Malog" koje je iz Agencije za borbu protiv korupcije stiglo u KRIK.

"Novinari KRIK-a poslali su pitanje da li će Agencija išta preduzeti povodom otkrića koruptivnih veza Siniše Malog i kompanije 'Milenijum tim'", navodi portal.

KRIK ranije, dok je Mali bio gradonačelnik Beograda, pisao da je firma "Milenijum tim" sa partnerima u Beogradu dobila poslove vredne najmanje 15 miliona evra. U to vreme, počela je da gradi i "Beograd na vodi" – jedan od najpoznatijih građevinskih projekata u državi.

"Međutim, u odgovoru Agencije piše da je proveravan period od kada je Mali ministar finansija – odnosno poslednjih godinu dana. Nisu se bavili time šta je Mali radio kao gradonačelnik", navodi KRIK.

Portal dodaje da je "Agenciji promaklo i to što je Mali kao ministar finansija dao zeleno svetlo da se 'Milenijum timu' dodeli posao izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti. KRIK je nedavno objavio ovaj dokument koji je potpisao lično Siniša Mali i u kojem je kaže da nema primedbi na to što je ovoj kompaniji dodeljen jedan od najvrednijih državnih poslova".

U dopisu Agencija tvrdi da ministarstvo na čijem je čelu Mali nije imalo nikakvu saradnju sa "Milenijum timom", pošto im je tako saopštilo samo ministarstvo. Ovaj dopis ministarstva Agencija nije poslala novinarima KRIK-a .

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
No? istraživa?a 2020
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side