12.12.2017 Priština

Krasnići: Nemamo glasove za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granice s Crnom Gorom

Krasnići: Nemamo glasove za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granice s Crnom Gorom Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević
Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići izjavio je da u Skupštini Kosova nema dovoljno glasova za ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

"Da li su dovoljni glasovi koje imamo? Nisam siguran. Treba da imamo dve trećine glasova i prema dosadašnjim izjavama izgleda da ih nemamo", kazao je Krasnići za RTV Dukađini.

On je rekao da to što neće biti izglasana ratifikacija neće uticati na vladajuću koaliciju DPK i Alijanse za budućnost Kosova i drugim strankama.

"Naše razlike što se tiče demarkacije nisu nove. To su razlike koje su postojale i nastavljaju da postoje godinama. Nisu bile smetnje za formiranje koalicije i nisu smetnja ni za nastavak koalicije", kazao je Krasnići.

On je kazao da se radi o suštinskom pitanju koje se, hteli to ili ne, povezuje s fundamentalnim pravom građana Kosova da se slobodno kreću po Evropi.

"To pitanje na našu nesreću ne zavisi od nas, već zavisi od onih koji utvrđuju pravila u pitanju liberalizacije viza, a to je Evropska unija", kazao je Krasnići.

Vlada Kosova prošle je nedelje na dalju proceduru Skupštini dostavila Predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Protiv sporazuma i njegove ratifikacije su se pored opozicionog Samoopredeljenja izjasnili i poslaničke grupe članica vladajuće koalicije Alijanse za budućnost Kosova premijera Ramuša Haradinaja i Inicijative za Kosovo zamenika premijera Fatmira Ljimaja.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side