Kragujevac: Situacija u školama stabilna, nema novozaraženih učenika
22.09.2020 Kragujevac

Kragujevac: Situacija u školama stabilna, nema novozaraženih učenika

Kragujevac: Situacija u školama stabilna, nema novozaraženih učenika Foto: Novi magazin/VV
U kragujevačkim školama epidemiološka situacija je stabilna i nema novozaraženih đaka, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.


"Ako izuzmemo startnih pet slučajeva, prema podacima kojima raspolažemo, nemamo dalje širenje korona virusa u školama", rekao je Dašić, a prenosi sajt gradske uprave.

Dašić je ocenio da je očigledno da su roditelji "zaista odgovorni, kao i stručni kadar u školama".

Od početka školske godine infekcija korona virusom je potvrđena kod dva učenika Osnovne škole "Vuk Karadžić", po jednog iz osnovnih škola "Natalija Nana Nedeljković" i "Moma Stanojlović", kao i jednog učenika Prve kragujevačke gimnazije.

Dašić je rekao da su deca kod kojih je potvrđen koronavirus "pojedinačni slučajevi", tako da se može zaključiti da je za sada situacija u školama stabilna.

"Istakao bih i činjenicu da se u svim školama sprovode preporučene mere pojačane higijene, a škole su pod posebnim nadzorom", dodao je Dašić.

Dodao je da je veoma je važno da se sačuva zdravlje dece, kako bi školska godina mogla da se odvija na odgovarajući način, jer se "ne može porediti rad od kuće sa redovnim pohađanjem nastave".

Gradonačelnik je naveo i da su pojačane kontrole i u trgovinskim, ugostiteljskim i svim drugim objektima gde je veliko prisustvo ljudi.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side