Kovačevič: Đavo došao po svoje posle afera u obrazovanju, naše diplome ne važe u svetu
06.03.2020 Beograd

Kovačevič: Đavo došao po svoje posle afera u obrazovanju, naše diplome ne važe u svetu

Kovačevič: Đavo došao po svoje posle afera u obrazovanju, naše diplome ne važe u svetu Foto: Pixabay
Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević rekao je da je izbacivanje Srbije iz Evropske asocijacije za obezbeđivanje kvaliteta u visokom obrazovanju (ENQA) pokazalo da je "đavo na kraju došao po svoje", nakon mnogih afera vezanih za obrazovanje, privatne fakultete i lažne diplome i doktorate koje izdaju.

"Posledice za mlade su drakonske, jer će diplome stečene u Srbiji biti validne samo u našoj zemlji. Krajnje je vreme za preokret jer je loše i izolovano obrazovanje koje je nepriznato u svetu početak rušenja institucija i same države", rekao je Kovačević.

Kako se navodi u saopštenju te starnke, on je upitao da li je "Srbija Aleksandra Vučića pronašla plan da spreči iseljenje mladih na autentičan i njima svojstven način, izolacijom iz akademske zajednice Evrope i sveta".

"Narodna stranka se svojim ekonomskim programom i predloženim merama bori da pruži šansu Srbiji za prosperitet i jaku srednju klasu, a time i ostanak mladih stručnjaka. Apsolutno smo protiv bilo kakvog sprečavanja slobodne migracije zbog nevalidiranih diploma i time fizičkog sprečavanja akademaca da postdiplomske studije nastave na do sada lak način u inostranstvu", dodao je Kovačević.

On je upitao kakvim evropskim standardima Srbija teži u oblasti obrazovanja ;ako diplome srpskih univerziteta nisu priznate nigde van granica Srbije.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side