Kostreš: Vučića moramo pobediti na izborima, građanski sukobi ne smeju biti opcija
09.09.2019 Novi Sad

Kostreš: Vučića moramo pobediti na izborima, građanski sukobi ne smeju biti opcija

Kostreš: Vučića moramo pobediti na izborima, građanski sukobi ne smeju biti opcija Foto: Novi magazin/ Đurađ Šimić
Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš ocenio je da predsednika Srpske napredne stranke i države Aleksandra Vučića treba pobediti na izborima i da građanski sukobi nisi i ne smeju biti opcija.

"Liga će uskoro izaći sa predlogom novih izbornih pravila, čija će suština biti u tome da je Srbija organizovana u više izbornih jedinica i da je Vojvodina jedna od njih. Takođe ćemo ponuditi i ideju kako bi se moglo stati na put preletačima koji su zlo koje uništava i ovako krhku demokratiju u Srbiji", rekao je Kostreš u intervjuu za list Damas.

On je rekao da izborni uslovi nisu dobri  i da je to nesporno, ali "odustanjanje od borbe nije opcija".

"Da smo tako razmišljali devedestih Milošević bi nam još bio za vratom. Ne razumem one koji se nadaju da će se stvari promeniti same od sebe", naveo je Kostreš.

On je naveo da je i za "Gonzalesov 'lex specijalis' bila potrebna pobeda po  Miloševićevim pravilima i višemesečne demonstracije kako bi se izborna volja odbranila", kao i da je "peti oktobar  bio bunt protiv izborne krađe, a ne pokušaj promene vlasti bez izbora".

"Dakle, ako želimo da Vučić ode  moramo ga pobediti na izborima. Građanski sukobi nisu i ne smeju biti opcija", rekao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, bojkot znači odluku da se uđe u vaninstitucionalne sukobe  sa vladajućim režimom.

"Bojim se da to može da dovede do ozbiljnih nestabilnosti koje u ovom momentu mogu da odgovaraju samo interesima ruske politike na Zapadnom Balkanu", rekao je generalni sekretar LSV.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side