Kostić (Dveri) : Politika SNS prepoznata i neće dobiti podršku za razgraničenje i predaju Kosova
09.09.2019 Beograd

Kostić (Dveri) : Politika SNS prepoznata i neće dobiti podršku za razgraničenje i predaju Kosova

Kostić (Dveri) : Politika SNS prepoznata i neće dobiti podršku za razgraničenje i predaju Kosova Foto: PrtScn
Poslanik Pokreta Dveri Ivan Kostić izjavio je danas da je poruka mitropolita crnogorsko primorskog SPC Amfilohija, jasna, odnosno da je politika Srpske napredne stranke (SPC) prepoznata i od naroda i od crkve i da sigurno nećete dobiti podršku za "razgraničenje" i predaju Kosova, bez obzira na svu kampanju, medijske spinove i laži.

U otvorenom pismu upućenom direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM) Marku Đuriću pošto je Đurić izneo kritike na račun mitropolita Amfilohija, Kostić je naveo da SNS i prijatelji iz Vlade Srbije koji promovišu politku razgraničenja su dokaz da im "sitne privilegije i funkcije koje imaju, važnije i od istine i od svetinja SPC na KiM a na kraju i od 25.000 Srba koji žive južno od Ibra kojih su spremni da se odreknu, a da ni ne trepnu, zarad još četiri godine na vlasti".

On je rekao da su predstavnici sadašnje vlasti dobili naređenje da "na sav glas trube da je razgraničenja KiM pobeda Srbije".

"Nažalost, tragedija je u tome što ni posle svih nedela koja je vaša SNS-ovska politika uradila u proteklih šest godina po pitanju kosovske politike, i dalje ne postoji niko iz vladajuće koalicije da ustane i javno kaže da je protiv ovakve pogubne politike, koja vodi izdaji KiM. Zato Vaša politika gospodine Đuriću mora doživeti propast jer nije utemeljena na istinskom služenju narodu i državnim interesima", naveo je Kostić.

On je otvoreno pismo uputio pošto je Đurić reagovao na navode mitrpoolita crnogorsko primorskog Amfilohija da će vlast u Beogradu "izdati KiM ako im samo nešto daju", što, kako je naveo, povrđuje izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da priznanja Kosova nema bez "kompromisnog rešenja".

Đurić je odgovorio mitropolitu Amfilohiju da se ne seća da je sa "toliko zlovolje" nastupao u javnosti kada se Crna Gora osamostaljivala, kao i da se ne seća da je "proklinjao svoje pulene i miljenike iz prethodnih vlasti" kada su "ćutali na proglašenje kosovske nezavisnosti".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side