Tužilac Hodža: Optužnice za ubistvo Ivanovića biće podignute tokom novembra
01.11.2019 | 11:33h ► 15:00h Beograd

Tužilac Hodža: Optužnice za ubistvo Ivanovića biće podignute tokom novembra

Tužilac Hodža: Optužnice za ubistvo Ivanovića biće podignute tokom novembra Foto: Z. Raš
Specijalni tužilac Sulj Hodža koji istražuje ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, danas je izjavio da će tokom novembra biti podignute optužnice.

Hodža je za portal Gazeta express kazao da Specijalno tužilaštvo ima nove dokazekoje će objaviti tek po podizanju optužnica.

Taj portal je preneo da će optužnice biti podignute "protiv najmanje pet osoba", a da je sedam osoba povezano sa ubistvom bivšeg lidera SDP-a u Severnoj Mitrovici.

Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću prethodno je, 22. oktobra, pritvor produžen za naredna dva meseca.

Rošićev advokat Mahmut Haljimi je tada poručio da ni prilikom ovog produženja pritvora tužilac nije predstavio nikakve nove dokaze koji bi opravdali dalje zadržavanje u pritvoru njegovog klijenta.

Rošić i Spasojević koji je pripadnik Kosovske policije sa Severa Kosova, nalaze se u pritvoru još od 23. novembra 2018.

Tada je uhapšen još jedan policajac, Dragiša Marković, koji je ubrzo pušten iz pritvora.

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, takođe jedan od osumnjičenih za umešanost u ovo ubistvo, tada je izbegao hapšenje i za njim je naknadno raspisana poternica, prenosi KoSSev.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. i do sada nijedna optužnica nije podignuta.

 

Advokati optuženih za ubistvo Ivanovića očekuju nove dokaze

Na vest da je specijalni tužilac Kosova Sulj Hodža najavio podizanje optužnica protiv Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića, osumnjičenih da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića, advokati optuženih izrazili su nadu da će, ukoliko postoje dokazi o umešanosti njihovih klijenata, oni biti izneti na sudu.

Branilac uhapšenog Spasojevića, Faruk Korenica ukazao je na to da u slučaju njegovog klijenta ima povrede Zakona o krivičnom postupku. Objasnio je da tužilaštvo i policija treba da utvrđuju činjenice i činjenično stanje na osnovu kojeg će se utvrditi da li ima osnovane sumnje da je neko počinio krivično delo ili ne.

"Do sada se to nije desilo, ubeđen sam da je moj klijent žrtva postupka koji ja ne razumem, iako imam pedeset godina radnog staža", rekao je Korenica za portal Kosovo Onlajn.

Advokat Nedeljka Spasojevića tvrdi i da su Rešenja o produženju pritvora, "samo prepisivana od slova do slova bez i jedne nove činjenice" što je teška povreda prava građana.

I branilac Marka Rošića, advokat Mahmut Haljimi izneo je sumnje u postojanje dokaza za podizanje optužnice.

"Ni jedna izjava ili dokaz koji su do sada izneti, ne mogu da budu dovoljni za podizanje optužnice", rekao je on i dodao da ga je tužilac Hodža uveravao da će u narednih 10 do 15 dana biti podignuta optužnica.

"Jedva čekam da vidim koji su to dokazi koje je tužilac obezbedio protiv mog klijenta, jer sa onim početnim dokazima koje svi znamo, ne verujem da će moći da se podigne optužnica", rekao je Haljimi koji očekuje da njegov klijent bude oslobođen i pre podizanja optužnice.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja