19.05.2019 Beograd

Kossev: Na izborima u četiri opštine na severu Kosovu moguće glasati samo sa kosovskim ispravama

Kossev: Na izborima u četiri opštine na severu Kosovu moguće glasati samo sa kosovskim ispravama Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević
Na jučerašnjoj konferenciji koalicije nevladinih organizacija koja posmatra izbore "Demokratija na delu" saopšteno je da će biti dozvoljeno glasanje sa srpskim ličnim kartama.

 

Predstavnici nevladinih organizacija, međutim, kazali su danas da "ne mogu to da komentarišu, jer je to političko pitanje", prenosi Košev.

Da ipak nije moguće glasati sa srpskim dokumentima rekao je i u razgovoru sa šefom misije OEBS na Kosovu Janom Bratuom menadžer biračkog centra u Osnovnoj školi Sveti Sava u Kosovskoj Mitrovici, direktor škole Milorad Jovanović.

On je naglasio da "jeste bilo problema sa biračima koji ne poseduju kosovsku dokumentaciju" jer je, kako je objasnio, "moguće glasati samo sa kosovskim ličnim kartama".

Ovo su treći kosovski izbori u opštinama na severu Kosova, ali i prvi na kojima biračko pravo nije moguće ostvariti sa srpskim identifikacionim dokumentima, navodi taj portal.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side