21.09.2017 Priština

KoSSev: Haradinaj povukao zahtev za članstvo Kosova u Interpolu

KoSSev: Haradinaj povukao zahtev za članstvo Kosova u Interpolu Foto: Beta / Armenija Zajmi Bešević
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj danas je povukao zahtev za prijem Kosova u Interpol, preneo je portal KoSSev poizivajući se na saopštenje Haradinajevog kabineta.

Nakon što je ministar spoljnih poslova Kosova, Bedžet Pacoli, izjavio da Kosovo razmišlja da povuče zahtev za članstvo u Interpolu zbog nedostatka glasova Haradinaj, to je danas i učinio, prenosi taj portal.

"Poverenje da Kosovo bude član Interpola već su dale mnoge zemlje, ali to nije dovoljno da bi Kosovu omogućilo da se pridruži ovoj svetskoj organizaciji," navodi Haradina, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je naveo i da je danas doneo odluku o odlaganju glasanja za zahtev Kosova za članstvo u Interpolu na predstojećem sastanku ove organizacije

"Zahvaljujem se svim kosovskim institucijama koje su bile uključene, i u isto vreme se zahvaljujem svim međunarodnim partnerima i pozivam ih sve da rade za Kosovo, kako bi ono postalo članica Interpola na sledećem zasedanju," dodao je on.

Haradinaj je naveo i da je članstvo Kosova u Interpolu "direktan doprinos u borbi protiv međunarodnog kriminala i terorizma", te i da je Kosovo "spremno da preuzme potpunu odgovornost" kao članica Interpola.

O članstvu Kosova u Interpolu trebalo je da se raspravlja na Generalnoj skupštini ove organizacije, 26. septembra, u Kini.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side