22.06.2018 Priština

Kosovo: Vladi dostavljen izveštaj o radu ekipe koja radi na statutu ZSO

Kosovo: Vladi dostavljen izveštaj o radu ekipe koja radi na statutu ZSO
Ministarstvo administriranja lokalne samouprave (MALS) predalo je premijeru Kosova Ramušu Haradinaju izveštaj o radu na izradi Statuta Zajednice opština sa srpskom večinom (ZSO).

Na pitanje radija Slobodna Evropa, MALS je odgovorilo da je rukovodeća ekipa za izradu Statua imala redovne sastanke sa ministrom administriranja lokalne samouprave i da je takođe ministru dostavljalo izveštaje o radu.

„ Ministarstvo je te izveštaje predalo kabinetu premijera kako bi se informisao u vezi sa radom ekipe i merama koje su preduzete“, kaže se u pismenom odgovoru MALS-a.

U kabinetu premijera Kosova Ramuša Haradinaja su izjavili da su primili jedan izveštaj od radne grupe za izradu Statuta ZSO.

Koordinator tehničkog dela dijaloga sa Srbijom, Avni Arifi je za Slobodnu Evropu rekao da razmatraju izveštaj i da će nakon analize dati potrebnu ocenu.

Ističući da će Kosovo ostvariti sporazum o ZSO, Arifi je na sastanku sa zvaničniicma EU i 28 zemalja članica EU, 18. juna u Briselu izjavio kako Asocijacija opština sa srpskom većinom (ZSO) neće imati izvršna ovlašćenja, već će biti asocijacija u okviru kosovskog Ustava i zakona.

Na izvršnim ovlaščenjima insistira zvanični Beograd.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side