Kosor: Beograd nas neće savetovati
26.08.2011 Zagreb

Kosor: Beograd nas neće savetovati

Kosor: Beograd nas neće savetovati
Hrvatski narod i hrvatski premijeri više neće dolaziti u Beograd da pitaju za savet, molbu ili odobrenje da nešto urade, izjavila je danas hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

“Ta su se vremena, na sreću, zauvek završila”, rekla je Kosor.

Ona je dodala da neki političari u Hrvatskoj i Srbiji ni 20 godina od kada je Hrvatska postala samostalna ne mogu da shvate da hrvatski narod i premijeri više neće da dolaze u Beograd po savete.

Kosorova je reagovala na jučerašnju izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića koji je rekao da onome kome je hrvatska premijerka prijatelj ne trebaju neprijatelji.

Povod za očigledno novi diplomatski skanadal na liniji Zagreb – Beograd bila je poseta Kosorove Prištini, tokom koje je poručila da je Hrvatska najveći prijatelj Kosova na Balkanu.

"Teritorijalna celovitost Kosova i ostvarivanje ravnopravnosti za svakog pojedinca, građana ili zajednicu su pitanja koja Hrvatska stalno podržava", kazala je Kosorova posle susreta sa premijerom Kosova, Hašimom Tačijem.

Na njenu izjavu danas je reagovao i predsednik Srbije Boris Tadić, koji je optužio Kosorovu da iskazuje neevropsko ponašanje i veliča ratne zločince.

Josipović: Priznali smo Kosovo i tako se ponašamo

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ponovio je da nema razloga da bilo ko bude nezadovoljan zbog izjava hrvatske premijerke Jadranke Kosor na Kosovu, jer je Zagreb priznao Kosovo i tako se i ponaša.

"Hrvatska vodi principijelnu politiku i sa svim svojim susedima, naravno i sa Srbijom, želi što bolje odnose. S druge strane, mi smo priznali Kosovo i tako se i ponašamo", rekao je Josipović.

On je dodao da misli da je celokupna spoljna politika koju vode on i vlada "na tom tragu, tako da nema razloga da bi iko bio nezadovoljan",

autor: MP izvor: Novi magazin
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 26.08.2011, 19:44h Моја Србија

    Не знам о којем граду ви говорите госпођо Косор али ви ОЧИТО НИКАД У БЕОГРАДУ БИЛА НИСТЕ! Сви они који бар једном у животу били у Београду били су ДОЧЕКАНИ КАО ЉУДИ и сви остали задовољни нашом престоницом а то је зато што смо УРЕЂЕНА, ОБРАЗОВАНА И ЦИВИЛИЗОВАНА ДРЖАВА и НИКАД нико није добио налоге и наређења ОД НАС. Али драго ми је што се толико бавите Србијом и сад ћу вам ја дати савет: НАСТАВИТЕ ДА СЕ БАВИТЕ РЕПУБЛИКОМ СРБИЈОМ, МОЖДА ЋЕТЕ НЕШТО И НАУЧИТИ.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side