Koordinatorka Upravljačkog tima ZSO vraćena sa Jarinja
11.08.2018 Beograd

Koordinatorka Upravljačkog tima ZSO vraćena sa Jarinja

Koordinatorka Upravljačkog tima ZSO vraćena sa Jarinja Foto: printscr
Kosovska policija nije dozvolila koordinatorki Upravljačkog tima za ZSO Vinki Radosavljević da pređe administrativni prelaz Jarinje i da nastavi put ka Raškoj, gde je imala sastanak sa raseljenim Srbima sa KiM.

Radosavljevićevoj je, kako prenosi TV Most, kosovska policija zabranila prelazak službenim automobilom i vratila je nazad u Kosovsku Mitrovicu.

"Na Jarinje sam došla oko podne, ali mi je jedan policajac odmah prišao i izdvojio iz kolone vozila. Iako sam imala i putni nalog i ovlašćenje za automobil rekao je da ne mogu vikendom da prelazim", rekla je Radosavljevićeva.

Navela je da joj je tražio da napiše izjavu i rekao da će slučaj da preda javnom tužiocu, iako, kako je dodala, nikakav prekršaj nije napravljen.

"Išla sam na sastanak u Rašku sa ljudima koji treba da se vrate na Kosovo i Metohiju i imala sve potrebne papire", rekla je Radosavljevićeva za TV Most.

Uz napomenu da je do sada više puta prelazila Jarinje i da nije imala slične probleme, da današnju neprijatnost ocenila je kao očigledan pritisak na nju, ali i na ostale članove Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO.

U prilog tome navodi da je poslednjih meseci često nastupala na svim medijima na Kosovu i Metohiji, te veruje da je to izazvalo "nervozu kod nekih" zbog posla koji treba da se završi u vezi sa formiranjem ZSO.

Radosavljević je navela i da je o tom slučaju obavestila i zamenika ministra policije Milana Radojevića i upitala ga da li ima pravo da normalno radi svoj posao.

"Odazvaću se pozivu javnog tužioca ali ću sigurno tužiti policajca koji mi je zabranio slobodno kretanje", rekla je Radosavljevićeva.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side