Konkurs za godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije
07.11.2019 Beograd

Konkurs za godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije

Konkurs za godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije
Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisalo je danas konkurs za novinarske nagrade za 2019. godinu koje se dodeljuju za celoživotno stvaralaštvo i za najbolje novinarske radove objavljene u medijima, u periodu od 10. decembra 2018. do 10. decembra 2019. godine.

Nagrada za životno delo dodeljuje se za ukupan rad i zapažen doprinos novinarstvu, nagrada za uređivanje "Dimitrije Davidović" dodeljuje se za najbolji godišnji uređivački koncept i ostvarenje, a nagrada za novinarsko stvaralaštvo "Laza Kostić" dodeljuje se prema oblicima novinarskog izražavanja u kategorijama: vest i izveštaj, reportaža, fotografija i televizijski snimak, karikatura (i novinarska satira).

Nagrada "Bogdan Tirnanić" dodeljuje se za komentar ili kolumnu, specijalna nagrada "Žika M. Jovanović" dodeljuje se za doprinos istoriji štampe i novinarstva, za teorijske radove o novinarstvu i publicističko delo.

Zlatna povelja se dodeljuje za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije.

Pravo predlaganja i pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani.

Predlozi treba da sadrže jasno naznačen naziv nagrade za koju se konkuriše, obrazloženu kandidaturu i novinarske radove za koje su autori kandidovani (isečke ili fotokopije tekstova, tonske i video zapise - CD ili DVD).

Predloge za nagrade treba dostaviti najkasnije do 13. decembra 2019. godine, na imejl preš@uns.org.rs, ili poštom u pet primeraka na adresu: Udruženje novinara Srbije, Resavska 28/I, 11 000 Beograd, sa naznakom "Za godišnju nagradu UNS-a".

Predlozi se mogu dostaviti i lično, u sekretarijatu UNS-a.

Nagrade najuspešnijima u 2019. godini biće uručene na Dan UNS-a, 21. decembra.

U toku je i konkurs za UNS-ovu nagradu "Aleksandar Tijanić" koja se dodeljuje za borbenost u novinarskom izražavanju.

Ta nagrada dodeljuje se od 2015. godine, za tekstove, priloge objavljene u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima, ali i za novinarski potez koji bi zavredeo ovu nagradu.

Za nagradu mogu da konkurišu novinari koji rade u medijima u Srbiji, a radovi moraju biti objavljeni u periodu od 28. novembra 2018. godine do 28. oktobra 2019. godine.

Kandidata za nagradu mogu predložiti novinari i drugi građani Srbije, kao i organizacije registrovane u Republici Srbiji.

Predloge sa fotokopijama tekstova ili CD/DVD sa TV i radio prilozima, kao i tekstovima objavljenim na vebu, treba poslati na mejl preš@uns.org.rs ili u pet primeraka dostaviti na adresu Udruženja novinara Srbije, Resavska 28/I, 11000 Beograd sa naznakom "Za novinarsku nagradu Aleksandar Tijanić".

Rok za slanje predloga je 28. novembar 2019. godine.

Ime dobitnika biće objavljeno 13. decembra, na dan kada je Aleksandar Tijanić rođen.

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 2.000 evra u dinarskoj protiv vrednosti i biće uručena 21. decembra 2019. godine, na dodeli godišnjih nagrada UNS-a.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja