Komesarijat: Među migrantima u Srbiji nema obolelih od korona virusa
07.04.2020 Beograd

Komesarijat: Među migrantima u Srbiji nema obolelih od korona virusa

Komesarijat: Među migrantima u Srbiji nema obolelih od korona virusa Foto: Beta / AP
Migranti u Srbiji se duže od tri nedelje nalaze u potpunoj izolaciji od okruženja i među njima nijednog obolelog od koronavirusa, saopštio je danas republički Komesarijat za izbeglice i migracije.

Reagujući na incident u prihvatnom centru u Obrenovcu u kom je zbog tuče u kojoj je učestvovalo 50-ak migranata morala da reaguje i policija, iz Komesarijata su naveli da je porast napetosti, tenzija i nervoze u tim centrima "očekivan usled karantina u kom se migranti nalaze".

"To, međutim, nije ni razlog ni opravdanje za kršenje odredbi vanrednog stanja, koje u situaciji velike opasnosti po zdravlje stanovništva, moraju da poštuju svi", stoji u saopštenju.

Iz Komesarijata su naveli da od nadležnih očekuju da sve vinovnike tih nemira procesuiraju po zakonu koji važi u vanrednim okolnostima i upozorili da ni ubuduće neće tolerisati kršenje odredbi vanrenog stanja unutar centara.

"Zahvaljujemo Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova na brzoj i efikasnoj reakciji uvereni da će i ubuduće, zajedničkom i koordinisanom akcijom, sprečiti pojavu bilo koje nepoželjne situacije u centrima u vreme vanrednog stanja", stoji u saopštenju.

U kasarni u Obrenovcu, gde su migranti iz Avganistana, Pakistana, Iraka i drugi u nedelju uveče je izbila masovna tuča, te su došle i vojska i policija.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić je naveo je da se oko 50 mlađih migranata "vandalski ponašalo" zbog nezadovoljstva što ne mogu da napuste objekat i međusobnih svađa, dok su ostali migranti u tom centru bili mirni.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side