Kod Beograda gađali autobus sa Kosova, nema povređenih
13.06.2019 Beograd

Kod Beograda gađali autobus sa Kosova, nema povređenih

Kod Beograda gađali autobus sa Kosova, nema povređenih Foto: Novi magazin / SA
Na autobusu s Kosova razbijeno je vetrobransko staklo u blizini Beograda, pošto je gađan čvrstim predmetima, a kako prenosi portal gazetaexpreš.com, niko nije povređen, te je autobus nastavio putovanje od Kosova ka Sloveniji.

Ministarstvo inostranih poslova Kosova izrazilo je duboku zabrinutost zbog napada na autobus koji se dogodio sinoć, i ponovilo poziv građanima Kosova da izbegavaju putovanje kroz Srbiju.

"Zabrinuti smo zbog napada na sve što se kreće s Kosova kroz tu susednu zemlju, a ti napadi već pokazuju sve veći potencijal da ugroze živote naših građana", navodi se u odgovoru Ministarstva za portal gazetaexpreš.com povodom napada na autobus.

Ministarstvo piše da čeka informacije koje organi bezbednosti i reda u Srbiji "namerno odlažu želeći da minimiziraju taj politički motivisani incident".

"Ministarstvo spoljnih poslova je uznemireno činjenicom da institucije Evropske unije ne reaguju ni na jedan od ovih događaja, jer nisu reagovale na kampanju Srbije protiv Kosova i njegovih građana. Ovom prilikom ponovo pozivamo naše građane da maksimalno izbegavaju prolazak kroz tu zemlju koja ne prestaje da neguje mržnju i napade na Republiku Kosovo", piše kosovsko ministarstvo.

Pre nekoliko dana, Ministarstvo je pozvalo građane Kosova da izbegavaju putovanje kroz Srbiju jer "Srbija više nije teritorija koja obezbeđuje minimalnu sigurnost za njihov fizički i pravni integritet".

To saopštenje Ministarstva usledilo je nakon nedavnih hapšenja građana Kosova tokom proputovanja kroz Srbiju.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side