14.09.2018 Beograd

Kocijančić: Za ulazak u EU Srbija mora da ispuni jasno definisane kriterijume

Kocijančić: Za ulazak u EU Srbija mora da ispuni jasno definisane kriterijume Foto: prtscr ytb
Srbija za ulazak u Evropsku uniju mora da ispuni jasno definisane kriterijume i da nastavi rad na sporazumu o normalizaciji odnosa s Kosovom, izjavila je portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič.

Kocijančić je za Radio slobodna Evropa (RSE) reagovala na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je u intervjuu Rojtersu rekao da bi u slučaju postizanja sporazuma s Prištinom "Srbija trebalo da dobije jasne garancije da će biti članica Unije 2025".

Ona je rekla da je Evropska komisija Strategijom za Zapadni Balkan "opredelilaindikativni datum", ali da je jasno navela da kriterijumi moraju biti ispunjeni.

"To je ključ koji u rukama ima samo Srbija. Dakle, Srbija je ta koja mora da uradi ono što je potrebno za napredak u procesu proširenja", rekla je Kocijančič.

Portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerini je rekla da se mora nastaviti rad na sporazumu između Beograda i Prištine za sveobuhvatnu normalizaciju odnosa.

"Taj rad je ovde u toku i mi smo bili jasni kakva su naša očekivanja", dodala je ona.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 15.09.2018, 14:56h 'Ajd' već jednom!

    "Kocijančić: Za ulazak u EU Srbija mora da ispuni jasno definisane kriterijume..." ... - Šta sad opet"? Opet neki uslovi (= pritisci)? Pa, dokle, bre -- hoćete li da vas PRIMIMO u Uniju RBRSRB, ili nećete?! 'Ajde, već jednom odlučite se, bre! Или ЏА, или БУ...

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side