25.10.2019 Beograd

Klizno radno vreme Ministarstva Srbije za rad da bi se olakšalo roditeljstvo

Klizno radno vreme Ministarstva Srbije za rad da bi se olakšalo roditeljstvo Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Ministarstvo Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je danas saopštilo da je uvelo klizno radno vreme svojih zaposlenih, da bi im "olakšalo usklađivanje rada i roditeljstva".

To je prvi resor Vlade Srbije koji je uveo mogućnost da, "po odobrenju rukovodioca", radno vreme službenika Ministarstva rada može početi od 7.00 časova do 8.30 časova, a završiti se od 15.00 do 16.30 sati, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo pominje odredbe Strategije podsticanja rađanja i Konvencije Međunarodne organizacije rada o jednakim mogućnostima i tretmanu za radnika s porodičnim obavezama, koju je Srbija ratifikovala.

"Zaposleni i njihova prava su u fokusu rada resora kojim rukovodim i brojne svetske primere dobre prakse najpre smo primenili na našim zaposlenim. Ovo ministarstvo je pionir u brojnim inovacijama kada je u pitanju oblast rada i radnih odnosa, tako je i u ovom slučaju", kazao je ministar Zoran Đorđević.

Ministar je naveo da su "istraživanja pokazala da su i vodeće svetske kompanije, uvođenjem kliznog radnog vremena efektivno smanjile neproduktivan rad, povećale zadovoljstvo zaposlenih, smanjile troškove i potrebu za prekovremenim satima na radnom mestu".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
Belex eng
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side