Klizno radno vreme Ministarstva Srbije za rad da bi se olakšalo roditeljstvo
25.10.2019 Beograd

Klizno radno vreme Ministarstva Srbije za rad da bi se olakšalo roditeljstvo

Klizno radno vreme Ministarstva Srbije za rad da bi se olakšalo roditeljstvo Foto: Novi magazin/ Ivan Šepić
Ministarstvo Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je danas saopštilo da je uvelo klizno radno vreme svojih zaposlenih, da bi im "olakšalo usklađivanje rada i roditeljstva".

To je prvi resor Vlade Srbije koji je uveo mogućnost da, "po odobrenju rukovodioca", radno vreme službenika Ministarstva rada može početi od 7.00 časova do 8.30 časova, a završiti se od 15.00 do 16.30 sati, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo pominje odredbe Strategije podsticanja rađanja i Konvencije Međunarodne organizacije rada o jednakim mogućnostima i tretmanu za radnika s porodičnim obavezama, koju je Srbija ratifikovala.

"Zaposleni i njihova prava su u fokusu rada resora kojim rukovodim i brojne svetske primere dobre prakse najpre smo primenili na našim zaposlenim. Ovo ministarstvo je pionir u brojnim inovacijama kada je u pitanju oblast rada i radnih odnosa, tako je i u ovom slučaju", kazao je ministar Zoran Đorđević.

Ministar je naveo da su "istraživanja pokazala da su i vodeće svetske kompanije, uvođenjem kliznog radnog vremena efektivno smanjile neproduktivan rad, povećale zadovoljstvo zaposlenih, smanjile troškove i potrebu za prekovremenim satima na radnom mestu".

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side