Porodična drama Klaudija del Monaka
30.12.2011 | 08:00h ► 11:40h Beograd

Porodična drama Klaudija del Monaka

Porodična drama Klaudija del Monaka
Italijanski operski reditelj Klaudio del Monako nalazi se u teškom stanju u bolnici u Trevizu pošto je posle burne svađe sa suprugom zadobio ubodne rane nožem u grudi.

Del Monako (64) je bio u teškom stanju, jer je zadobio povrede srca, jetre i dijafragme. Život mu sada nije u opasnosti, naveli su lekari bolnice u Trevizu, posle dvanaestočasovne operacije.

U prvim izjavama posle operacije na srcu, Del Monako je potvrdio da ga je supruga Danijela Verner Herman, nemačka operska pevačica, nekoliko puta ubola nožem u grudni koš  posle burne svađe. Kako su naveli njegovi rođaci koji su ga posetili u bolnici u Trevizu, del Monako je srećan "što je uspeo da pobegne inače bi ga (Herman) ubila". 

Italijanski mediji prenose da je Hermanova zadala del Monaku udarce u predelu srca kuhinjskim nožem s  oštricom dugom 25 centimetara. Ona je takđe smeštena na bolničko lečenje jer se, kada je privedena, nalazila u stanju velikog šoka, a ima i  ubodnu ranu na grudima. Agencija Ansa navodi da žena "odbija ili nije u stanju da govori" o onome što se  desilo.

Mediji prenose da je tokom burne rasprave u stanu u kojem je par boravio kasno sinoć, Hermanova nožem  povredila del Monaka, a zatim ga izvukla na ulicu. Ona se potom udaljila, a policija ju je pronašla na obližnjoj plaži u konfuznom stanju.

Danijela Verner je sada u pritvoru na psihijatrijskom odeljenju bolnice San Dona i za sada nije progovorila. Istražitelji su odustali od ispitivanja i čekaju izveštaj lekara o njenom  psihičkom stanju.

Policija pretpostavlja da je Verner Herman, pošto je izbola muža, pokušala samoubistvo, jer je i sama imala povrede, a kada je pronađena na plaži, udaljenoj kilometar od mesta zločina, u ruci je i dalje držala nož.

Sin čuvnog tenora Marija del Monaka, operski režiser, boravio je na odmoru u mestu Jezole sa svojom tridesetpetogodišnjom ženom. Hermanova i Del Monako u braku su nekoliko godina i žive u Beogradu, a u Jezolo su došli na odmor. Par je venčan u Srbiji prema pravoslavnom obredu i živeo je u Beogradu. Klaudio del Monako je primio pravoslavnu veru. Del Monakova porodica Hermanovu, međutim, nikada  nije prihvatila jer su, kako prenosi Korijere del Veneto, smatrali da ga koristi radi profesionalnog uspeha.

Del Monako je bio uveren da njegova supruga može postići veliki uspeh u karijeri, iako su neki njegovi prijatelji smatrali da ona nije posebno talentovana. Rođaci navode da je  del Monako zapostavio svoje profesionalne obaveze koje je imao u Beogradu, kako bi se posvetio karijeri supruge sve dok nije počela da pokazuje znake depresije posle  neuspeha da se dokaže kao operska pevačica, kao i zbog finansijskih problema. 

Korijere prenosi da je par već nekoliko godina imao finansijske probleme, a da je u poslednje vreme čak bio na ivici siromaštva. "Nije da ga ona nije volela, ali očigledno nije joj  bilo dobro. A on je kod drugih pokušavao da ublaži situaciju", rekao je jedan od rođaka. Prema nekim navodima, Danijela Verner prethodno je već pokušala da povredi muža. "Ona je imala psihičke probleme, proteklih meseci bila je čak i u bolnici zbog mentalnih problema", rekla je Donela del Monako, rođaka povređenog reditelja. Ona je dodala i da je par boravio u Jezolu od 22. decembra, u njenom stanu u kojem se i dogodila nesreća,  i u kojem sada veštaci pokušavaju da prikupe dokaze.

"Otpratili smo ih do mora, ali Danijela nije progovarala", rekla je Donela Del Monako. Rođaci reditelja navode i da je on "bio veoma zaljubljen u Danijelu i da je činio sve da je zaštiti".

Del Monako je prethodno bio oženjen srpskom operskom pevačicom Draganom Jugović del Monako s kojom  ima sina Pavla.  Bio je direktor Opere u Narodnom pozorištu u  Beogradu i u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. 

autor: ZM izvor: agencije/Novi magazin
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side