03.09.2016 Beograd

Kif: Da se užasi 90-ih nikada ne ponove

Kif: Da se užasi 90-ih nikada ne ponove Foto: Beta/Ministarstvo odbrane Srbije
Stabilnost regiona zapadnog Balkana je značajna, kako za globalnu tako i za stabilnost Evrope u celini i mi svi imamo zajednički zadatak da obezbedimo da se više nikada ne ponove užasi iz 90-ih godina prošlog veka, rekao je britanski ambasador u Srbiji Denis Kif.

Dok se bliži 180. godišnjica od uspostavljanja diplomatskih odnosa Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije (2018.), Kif je za magazin "Kord" rekao da bilateralni odnosi Velike Britanije i Srbije jačaju.

On je dodao da Srbija može da računa na podršku za sveobuhvatni i ambiciozni plan srpske vlade u predstojećem periodu, o kojem je govorio i premijer Aleksandar Vučić u inauguracionom govoru.

Kif je kazao da je "posebno zainteresovan da čuje više o agendi ekonomskih reformi", ocenjujući da Srbija može još da učini u pogledu vladavine zakona, podrške radu nezavisnih institucija i promocije slobode izražavanja.

Ambasador je dodao da odnosi sa Srbijom beleže trend poboljšanja kao i da vidimo da sve više visokih zvaničnika razmenjuju posete, uključujući prvu posetu princa od Velsa Srbiji nakon 1978.

Kif je naveo i da je pojačan obim i kvalitet kontakata između britanskih i srpskih poslovnih, akademskih, umetničkih i kulturnih zajednica, kao i da smo svedoci povećanog nivoa saradnje u važnim oblastima kao što su pravosuđe i unutrašnja pitanja, migracije, borba protiv ekstremizma i organizovanog kriminala, odbrana i druge.

autor: MŽ izvor: Tanjug
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 4.09.2016, 12:04h Očekivati to? Haj'te, molim vas!

    "Kif: Da se užasi 90-ih nikada ne ponove..." ... - Očekivati to u ovom "okruženju" (kako političari vole da nazivaju OVO parče Balkana)? - Čista iluzija!

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta AMSS side