08.01.2018 Priština

KFOR: Situacija na Kosovu mirna i stabilna

KFOR: Situacija na Kosovu mirna i stabilna
KFOR je danas saopštio da je situacija na Kosovu mirna i stabilna i da je u slučaju bilo kakvog upozorenja spreman da sprovede sve neophodne mere kako bi Kosovo bilo bezbedno.

KFOR je to saopštio nakon što je juče načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković kazao da je u razgovoru sa komandantom KFOR-a došao do "određenih informacija" da u Kopnenoj bezbednosti i na prostoru Kosovu i Metohije "može doći do ugrožavanja bezbednosti".

"U vezi sa izveštajima albanskih i srpskih medija o navodnim informacijama koje je KFOR pružio srpskim vojnim vlastima, KFOR ocenjuje da je situacija na Kosovu mirna i stabilna. KFOR nastavlja da deluje kako bi obezbedio sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja na celom Kosovu", naveo je KFOR.

KFOR je dodao da u okviru svog mandata održava bliske odnose i čestu razmenu informacija sa institucijama na Kosovu, u Srbiji, kao i u susednim zemljama i međunarodnim organizacijama.

"Stoga, u prisustvu bilo kakvog upozorenja koje bi moglo uticati na bezbednosnu situaciju, KFOR je spreman da usvoji sve neophodne mere kako bi Kosovo bilo bezbedno, u bliskoj koordinaciji sa kosovskom policijom i EULEX-om, u korist svakog građanina koji živi na Kosovu", navodi se u saopštenju.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković je juče rekao da Vojska Srbije i KFOR uspešno kontrolišu Kopnenu zonu bezbednosti na području centralne Srbije prema Kosovu i obezbeđuju mir za građane koji žive na tom prostoru.

"U petak sam iz razgovora s komandantom KFOR-a došao do određenih informacija da u Kopnenoj zoni bezbednosti može doći do ugrožavanja bezbednosti, kao i na prostoru Kosova i Metohije. Srećom, za sada je sve mirno i stabilno i siguran sam da su snage Kfora preduzele sve mere i da će tako ostati", rekao je Diković i dodao da je razmena informacija između Vojske Srbije i KFOR-a svakodnevna.

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Budimo Pametni
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side