Karapandža: Optužbe o mom doktoratu su već bile u prorežimskim tabloidima u Srbiji
22.10.2019 Beograd

Karapandža: Optužbe o mom doktoratu su već bile u prorežimskim tabloidima u Srbiji

Karapandža: Optužbe o mom doktoratu su već bile u prorežimskim tabloidima u Srbiji Foto: prtscr ytb
Šef Katedre za finansije na EBS Univerzitetu u Vizbadenu Raša Karapandža odgovorio je danas na optužbe iznete na televiziji Pink na njegov račun da su to sve optužbe o neregularnosti njegovog doktorata koje su već ranije iznosili prorežimski tabloidi.

Profesor Karapandža je 2014. godine na portalu "Peščanik" objavio analizu doktorske disertacije aktuelnog ministra finansija Siniše Malog "dokazujući da je rad u značajnom procentu plagiran"."U avgustu 2017. sa gotovo identičnim optužbama redakcija lista 'Alo' je kontaktirala predsednika i dekana mog univerziteta. U pismu koje su im uputili, pored toga što su me optužili da narušavam ugled cenjenih građana Srbije, optužili su me i za plagijat, ali i mnoge neregularnosti u izradi moje doktorske teze", rekao je Karapandža za list "Danas".

Dodao je i da je u tom pismu redakcija lista Alo, kako je naveo, zahtevala od njegovog dekana i predsednika univerziteta da ga otpuste.

List "Danas" je podsetio da su to bile optužbe na račun profesora Karapandže koje je izneo student Ekonomskog fakulteta Aleksandar Jakšić u emisiji "Hit tvit" na televiziji Pink, rekavši, kako se navodi, da disertacija Karapandže ne ispunjava formalne uslove da bi se smatrala doktorskim radom.

Jakšić je pokrenuo i postupak protiv profesorke Ekonomskog fakulteta u Beogradu Danice Popović.

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side