Kamioni na hrvatskoj granici čekaju 15 sati, kolona duga 12 kilometara
05.12.2019 Beograd

Kamioni na hrvatskoj granici čekaju 15 sati, kolona duga 12 kilometara

Kamioni na hrvatskoj granici čekaju 15 sati, kolona duga 12 kilometara Foto: Pixabay
Zadržavanje kamiona na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj, na graničnom prelazu Batrovci, i dalje je natprosečno dugo i trenutno se na izlaz iz zemlje čeka i po 15 sati, saopštila je danas Uprava carina.

Kako se navodi, zbog jučerašnjeg oštećenja optičkog kabla na hrvatskoj strani granice stvorila se kolona kamiona duga 12 kilometara pa je od sedam do 12 časova iz Srbije izašlo 82 kamiona a u zemlju je ušlo 150.

"Iako se činilo da je kvar saniran juče u ranim popodnevnim časovima i da će kamioni početi da prelaze granicu, usledio je pad kompjuterskog sistema, što je uticalo na nastavak zastoja. Pomenuti tehnički problem je donekle saniran nakon 17 časova, ali je rad hrvatskih pograničnih organa i dalje usporen, što je najvećim delom razlog tolikog zadržavanja", navodi se.

Carina je dodala da se od vozača koji ulaze u Srbiju može saznati da je i na izlazu iz Hrvatske formirana velika kolona teretnih vozila, duga oko osam kilometara, pa se i na ulaz u Srbiju čeka oko 12 sati.

"Dok se promet teretnih vozila na prelazu Batrovci polako normalizuje, putnički saobraćaj sve vreme se nesmetano odvija", dodaje se.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja