08.11.2018 | 15:07h ► 17:18h Beograd

Kamberi: Opština Bujanovac nije među organizatorima marša za pripajanje Preševske doline Kosovu

Kamberi: Opština Bujanovac nije među organizatorima marša za pripajanje Preševske doline Kosovu Foto: print screen
Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi potvrdio je danas da je preko svog naloga na Fejsbuku, na molbu organizatora, prosledio poziv za učešće na maršu za pripajanje opština Bujanovac, Preševo i Medveđa Kosovu, koji u Prištini 10. novembra organizuje udruženje "Čamerija", ali je dodao da opština na čijem je čelu neće organizovati građane niti prevoz do Prištine tim povodom.

Kamberi, koji je i predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD), izjavio je za agenciju Beta da je udruženje "Čamerija" isti poziv, kao i molbu da se on prosledi, poslalo na adrese svih političkih lidera u Bujanovcu i Preševu.

"Poziv za učešće na maršu podrške za pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca iz udruženja 'Čamerija' poslali su svim predsednicima stranaka u Preševu i Bujanovcu sa molbom da se taj poziv prosledi do građana. Poziv sam prosledio preko Fejsbuka ali niti opština (Bujanovac) niti stranka (PDD) ne učestvuju u organizaciji tog skupa", kazao je Kamberi.

On je precizirao da poziv znači da "svako ko ima dobru volju da učestvuje na tom maršu može da se smatra pozvanim, ali da opština Bujanovac, niti stranka (PDD), neće obezbeđivati prevoz, niti organizovati građane za odlazak u Prištinu".

U pozivu udruženja "Čamerija" koji je Kamberi preneo na svom Fejsbuk profilu navodi se da će u subotu, 10. novembra sa početkom u 11.00 časova ispred Narodne biblioteke u Prištini krenuti marš podrške za pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca Kosovu, kao i da su na njega pozvani Albanci iz "svih zemalja".

autor: MIM izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side