25.06.2019 Beograd

Junajted Grupa: Pokrenućemo pravne postupke u Srbiji i u EU zbog hajke vlasti

Junajted Grupa: Pokrenućemo pravne postupke u Srbiji i u EU zbog hajke vlasti
Junajted Grupa (United Group) najavila je danas da će zbog "hajke" i "nezakonitih postupaka vlasti Srbije" prema toj firmi, pokrenuti pravne postupke u Srbiji i EU "kako bi se zaštitila od neargumentovanih napada i sprečila dalje nanošenje štete kompaniji".

Navodeći da "napadi vlasti u Srbiji imaju za cilj da nanesu poslovnu štetu kompaniji zbog objektivnih medija", iz Junajted Grupe su upozorili da "svakoga dana najviši predstavnici vlasti preko medija koje kontrolišu, prete vlasnicima i zaposlenima" u toj kompaniji.

"Vlast u Srbiji ima samo jednu metu, a to je kompanija Junajted Grupa. Hajka koju državni funkcioneri Srbije vodi protiv jedne privatne kompanije, koja je ujedno i jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji, nije do sada zabeležena u Evropi. Čitava državna mašinerija pokrenuta je samo da bi se sprečilo da građani Srbije budu objektivno informisani", stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da je "javni linč" organizovan "isključivo zbog toga što u okviru United Grupe posluju televizije N1 i Nova S, koje se pridržavaju profesionalnih standarda".

"Istina, kritičko izveštavanje, debata, prognani su iz javnog prostora Srbije i zato svakodnevnom hajkom vlast našoj kompaniji šalje poruku da ćemo imati ozbiljne posledice u poslovanju, ako nastavimo da objektivno informišemo građane", navela je Junajted Grupa.

Iz te kompanije su ocenili da "pokušaji diskreditacije i zastrašivanja Junajted Grupe traju već godinama" kao i da se sa pretnji prešlo "i na konkretne poteze".

"Svuda gde je vlast procenila da može da nam nanosi poslovnu štetu, to i čini, na svim nivoima vlasti od najviše do lokalne. Prošlog meseca SBB je bio i na meti sinhronizovane akcije inspekcije rada. U istom danu i istom trenutku, tačno u 9 časova, u čak 44 poslovnice SBB ušli su inspektori sa nalozima za nadzor. Legitimisali su sve zaposlene, na šta po zakonu imaju pravo, ali i ispoljili agresiju za koju je jasno da su imali odobrenje, jer se ne može svrstati u profesionalno ponašanje", piše u saopštenju.

Dodaje se da su se "napadi" na Junajted Grupu "nastavili novim iznošenjem neistina" da ta kompanija "besplatno koristi infrastrukturu za kabl", iako, kako se navodi, ima legalne ugovore sa Elektrodistribucijom, Toplanama i Telekomom i za to plaća punu cenu, za šta poseduje i ugovore.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 26.06.2019, 13:09h Jednostavno rešenje a čist biznis

    Pa, dobro, šta sad! Prodajte SBB g. Olegu Derpaski i - mirna Bačka! Vaskoliki serbski narod (sa svojom Srpskom pravoslavnom crkvom koja, koja će posvetiti jedan svoj hram g. Olegu kad bude njen ktitor).

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Belex eng
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side