Jovićević: Jedan došao da minira, drugi da napusti emisiju
26.12.2018 Beograd

Jovićević: Jedan došao da minira, drugi da napusti emisiju

Jovićević: Jedan došao da minira, drugi da napusti emisiju Foto: pixabay
Autorka emisije Upitnik Radio televizije Srbije Olivera Jovićević izjavila je da je "u društvu u kome nemate normalnog dijaloga u parlamentu, niti na bilo kom drugom institucionalnom nivou, teško očekivati zdravu debatu na televiziji".

"S tim što je, po mom utisku, jedan gost došao sa idejom da minira debatu, a drugi je došao sa strategijom da ode iz emisije", rekla je Jovićević, za današnje izdanje lista Danas, povodom emisije Upitnik koju je napustio predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac.

Ona misli da je "u daljem toku emisije Zoran Lutovac mogao da iskoristi šansu da iznese pred građanima stavove opozicije".

"Uostalom opozicija stalno traži veći prostor na RTS, ali se lider DS odlučio za napuštanje emisije. To je njegova lična odluka i žao mi je zbog toga", rekla je Jovićević.

Ona je rekla da ostavlja gledaocima da procene da li je neko iz svega "politički profitirao" i dodaje:"Lično mislim da smo svi na gubitku jer umesto dijaloga imamo agresiju i obračune".

Kako je rekla, naravno da kao autor emisije oseća odgovornost "prvenstveno pred gledaocima, kojima se više puta izvinila".

"A goste koji su došli da sa namerom da od emisije naprave ono što mesecima gledamo u parlamentu, nemoguće je zaštiti od njih samih", rekla je ona.

Jovićević procenjuje da su u budućnosti mogući još veći sukobi i verbalno nasilje u javnom prostoru.

"Zbog svega toga predložiću uredništvu naše kuće izvesne promene u emisiji. Razmisliću i koliko u uslovima ovako povišene temperature u društvu ima smisla format kakav radim već petnaest godina", rekla je Jovićević

autor: JU izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 27.12.2018, 06:59h Milorad (1)

    Kako Vas nije sramota gosođo Jovićević? Ako niste znali, Vi treba da po svaku cenu zadržite korespodente u okvirima zadate teme i bez i jedne uvrede.Konstatacija ,,uđite u debatu, niste u pozorištu...,, je amoralna. Sram vas vilo.

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side