Jovanović: SNS objavila rat zelenilu
07.07.2020 Beograd

Jovanović: SNS objavila rat zelenilu

Jovanović: SNS objavila rat zelenilu Foto: Beta/Milan Obradović
Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštine grada Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je stavljanjem na uvid detaljnog urbanističkog plana za zelene površine kojim se predviđa seča 30 hektara šume u Košutnjaku, vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) "objavila rat zelenilu".

Jovanović koji je napustio sve stranačke funkcije u Narodnoj stranci, rekao je na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada da je sečom stabala učinjen novi korak ka betoniranju Košutnjaka, čemu će se Savez za Srbiju (SzS) odupreti.

On je kazao da je na kompleksu "Avala filma" od 40 hektara šume planirano da investitor poseče 30 hektara i da u kompleksu od 80 hektara zemljišta "ostanu dva džepa šume".

"Ako se usvoji ovakav urbanistički plan, građani Beograda će ostati bez 30 hektara šume. Na žalost, gradska vlast sa SNS-om na čelu, objavila je rat šumi i zelenilu", naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, SzS kao odbornička grupa je u cilju sprečavanja seče šume na Košutnjaku poslala dva pisma, sekretarijatu za urbanizam i predsedniku Skupštine grada Beograda Nikoli Nikodijeviću.

Jovanović je rekao da se u pismu gradski Sekretarijat za urbanizam upozorava da se prvi nacrt plana za kompleks "Avala filma" vrati Urbanističkom zavodu na doradu.

U drugom pismu koje je danas predato Nikodijeviću, SzS je pozvao predsednika Skupštine grada da ako predlog urbanističkog plana stigne bez izmene "da ga ni slučajno ne stavlja na dnevni red".

"Odbornička grupa SzS je samo jedan faktor borbe za odbranu Košutnjaka", kazao je Jovanović i pozvao sva udruženja, kao i građane da se pridruže u toj borbi. 

 

Uskoro ostavka i na članstvo

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je podneo ostavku na sve stranačke funkcije u Narodnoj stranci, a da će narednih dana podneti i formalnu ostavku na članstvo u stranci.

Jovanović je odgovarajući na pitanja na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada rekao da nije mogao da sprovodi odluku kojom se jedna odbornička grupa koja je "krvavo radila" dve godine, "razmontira".

"Nastaviću rad kao nezavisni odbornik, nisam razmišljao o nekom drugom angažmanu. O svim budućim planovima, drugom prilikom", kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, Savez za Srbiju ostaje i dalje najveća opoziciona grupa u Skupštini Beograda i nakon što iz nje budu izašli članovi Narodne stranke.

Jovanović je rekao da ta odbornička grupa treba da bude tačka okupljanja za sve opozicione stranke u Beogradu.

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović je rekao "da je dobra stvar što je opozicija definitivno ušla u proces ujedinjenja" i da je SzS faktor ukrupnjavanja.

Stefanović je na konferenciji za novinare najavio da će SzS obuhvatiti i mnoge organizacije širom Srbije koje su zainteresovane za saradnju.

"Taj proces će dovesti do pada ovog režima, u najkraćem mogućem roku",rekao je Stefanović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side