24.06.2019 Beograd

Jovanović: Redovno u kontaktu sa Šapićem, rano govoriti o koaliciji

Jovanović: Redovno u kontaktu sa Šapićem, rano govoriti o koaliciji Foto: Medija centar Beograd
Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da redovno održava konktakte sa predsednikom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandarom Šapićem, ali da je još rano govoriti o eventualnom zajedničkom nastupu na izborima.

"Vrlo je važno uopoznati se na ličnom i ljudskom nivou i videti da li uopše može da se funkcioniše", rekao je Jovanović za izdanje lista Danas od ponedeljka.

Na pitanje da su tačne špekulacije da je na pomolu formiranje izbornog saveza "desnih snaga", u koji bi sem DSS i SPAS ušle i organizacije poput "Zdrave Srbije" Milana Stamatovića, on je rekao: "više 'ne' nego 'da' jer za sada naprosto nikakva koalicija ne postoji".

"O tome bi moglo da se govori tek kada bi se desilo da Aleksandar Šapić i ja, kao i naše stranke, dođemo do zaključka da bi ukrupnjavanje predstavljalo dobar put i kada bi Milan Stamatović, koji je deo druge opozicone grupacije, bio zainteresovan za tako nešto", rekao je Jovanović.

Kako je rekao, "za sada to nije slučaj i svako od nas nastavlja da gradi svoju organizaciju".

"Ali isto tako, čini mi se da svi na političkoj sceni Srbije shvataju da neki vidovi ukrupnjavanja, u ovakvoj medijskoj i političkoj situaciji, imaju smisla. Na jesen će stvari svakako biti jasnije", rekao je Jovanović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
Belex eng
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side