13.09.2018 Sremska Mitrovica

Jovanović: Razgraničenje koje Vučić predlaže podrazumeva Kosovo u UN

Jovanović: Razgraničenje koje Vučić predlaže podrazumeva Kosovo u UN Foto:Media Centar Beograd
Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je večeras da razgraničenje s Albancima koje predlaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, podrazumeva članstvo Kosova u UN ali i da manastir Gračanica i Pećka patrijatršija pripadnu drugoj državi.

Obraćajući se građanima Sremske Mitrovice, Jovanović je naveo da su Vučić i Srpska napredna stranka "kidnapovali državu" a da Srbiju danas vode "političke poturice",saopštio je DSS.

Predsednik DSS-a je ocenio i da Vučić ne može da ostvari svoj cilj o razgraničenju bez referenduma, jer je za to, kako je rekao, potrebna promena Ustava o čemu moraju da se izjasne građani.

"Tad ćemo biti pozvani svi mi. On krši Ustav, a naše snage bezbednosti su se zaklele na vernost svojoj otadžbini", rekao je Jovanović

Lider DSS-a je dodao da je Srpska pravoslavna crkva "jasno i relativno glasno" rekla šta misli o razgraničenju na Kosovu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 16.09.2018, 09:19h Svakom njegovo i - mirna Bačka...

    "...podrazumeva članstvo Kosova u UN ali i da manastir Gračanica i Pećka patrijatršija pripadnu drugoj državi." ... - Pa, najbolje će biti ovako: (1) da Albanci vrate Srbima njihove svetinje; (2) da Srbi vrate potomcima Vizantijskih Grka valjda pola Balkana; (3) da Srbi vrate potomcima antičkih Rimljana (valjda su to rimski Italijani, ako ne i svi Italijani) - drugu polovinu Balkana, npr. Singidunum, Viminacijum, Naissus..., a onda (4) da se sve to uruči žiteljima Vinčanske kulture, a oni - neka dalje trljaju glavu... (naravno, ovim knjigovodstvenim radom rukovodila bi tetka-Sanda i njen savetnici dr V. Koštunica, akademik Čavoški, Nj.Sv. Patrijarh Irinej i dr. (ima ih, vala, onoliko...)

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side