Jovanović: Protesti će ponovo biti masovni kada krene kampanja za bojkot izbora
11.09.2019 Beograd

Jovanović: Protesti će ponovo biti masovni kada krene kampanja za bojkot izbora

Jovanović: Protesti će ponovo biti masovni kada krene kampanja za bojkot izbora Foto: Beta/Narodna stranka
Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da će se protesti u Beogradu i širom Srbije omasoviti kada opozicija krene u zajedničku kampanju bojkota izbora.

"Time će protesti dobiti puni smisao i novi elan. Ideja otpora ovom ludilu i ovakvom korumpiranom sistemu je noseća ideja, a onda idemo ka tome da izborni dan bude kulminacija istinske volje naroda, koja će se manifestovati izlaskom ljudi na ulice. To će biti pravi glas naroda, umesto da nas neko tera da ubacujemo glasove u ćoravu kutiju i da učestvujemo u Vučićevom igrokazu - lažnim izborima", rekao je Jovanović u intervjuu portalu Direktno.

Jovanović je istakao da u najvećoj opozicionoj grupaciji, Savezu za Srbiju, postoji konsenzus da bi izbore trebalo bojkotovati, i naveo da vaninstitucionalna borba nije samo uvod u borbu za poštene izbore, već je to "preduslov za promenu kompletnog sistema, što je naš krajnji cilj".

Rekao je i da se "stvara politički front za bojkot" koji u narednim nedeljama i mesecima mora postati "društveni front otpora ovom ludilu i korumpiranom sistemu", i dodao će taj front, pored opozicionih stranaka, činiti i svi koji su podržali bojkot - ugledni pojedinci, građanska udruženja i sindikati.

"Ako neke političke organizacije iz nekih sebičnih interesa i ličnih privilegija odluče da idu na lažne izbore, to ne može da pokvari ideju bojkota. Time će razotkriti sebe, pokazati da su im lične privilegije i fotelje važnije od opšteg interesa, a onda i ne zaslužuju da se zovu opozicija, ako mene pitate", naveo je Jovanović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 14.09.2019, 13:26h eks

    Bilo bi dobro da tu masovnost proverite na izborima .

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side