Jovanović: Pamflet SNS uz uplatnicu Infostana - jedini pravi odgovor je bojkot izbora
05.02.2020 Beograd

Jovanović: Pamflet SNS uz uplatnicu Infostana - jedini pravi odgovor je bojkot izbora

Jovanović: Pamflet SNS uz uplatnicu Infostana - jedini pravi odgovor je bojkot izbora Foto: prtscr ytb
Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovnović osudio je danas "protivzakonito deljenje stranačkog pamfleta Srpske napredne stranke uz (SNS) uz uplatnice Infostana".

"Odbornička grupa SzS najoštrije osuđuje zloupotrebu javnih sredstava Grada Beograda u cilju ogoljene promocije SNS-a, jer je na 700.000 adresa u glavnom gradu, uz uplatnicu Infostana, poslata propagandna brošura 'Zato što volimo Beogra', što je bio naziv naprednjačke liste na izborima za gradski parlament", izjavio je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stanke.

On je rekao da je "brošura formalno informativni materijal Grada Beograda i u njoj se navodno objašnjava građanima da je budžet za 2020. godinu 'rekordni' i navode detalji kako će ta sredstva biti potrošena, ali je zapravo reč o propagandi jedne partije o trošku svih Beograđana", prenela je Narodna stranka.

Jovanović je dodao da je pored spornog naslova brošure, i letimičnim pogledom na sadržinu jasno da je reč o običnom stranačkom pamfletu, u kojem je "objašnjeno" samo 10 odsto iznosa na rashodnoj strani budžeta, a da tekst pritom sadrži i brojne netačne informacije.

"U tom pamfletu je, na primer, navedeno da će Grad u 2020. godini kupiti još 100 dizel autobusa, što je sam zamenik gradonačelnika Goran Vesić naknadno porekao. Ko laže, Vesić ili brošura", upitao je Jovanović.


Foto: Narodna stranka


"Ovakav dokument nas vraća na ključno pitanje odborničke grupe SZS vlasti – na šta trošite ta 'rekordna' sredstva, jer građani od toga ama baš ništa nemaju", dodao je Jovanović.

On je istakao da je štampanje i slanje takvog pamfleta na račun Grada Beograda, a pod imenom stranačke liste i sa lažnim informacijama, direktna zloupotreba javnih sredstava i kršenje zakona.

"Ovo je samo još jedan primer kako vladajuća stranka poštuje zabranu funkcionerske kampanje i nova potvrda da je bojkot jedini pravi odgovor na ovakvu praksu", zaključio je Jovanović.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side