Jovanović: Nema razloga da se Vučić inati, neophodna je saradnja
29.03.2020 Beograd

Jovanović: Nema razloga da se Vučić inati, neophodna je saradnja

Jovanović: Nema razloga da se Vučić inati, neophodna je saradnja Foto: PrntScr / You Tube
Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da opozicija želi da pomogne državi u borbi protiv epidemije virusa korona i da nema razloga da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "tera inat" stručnjacima i opoziciji i da odbija razumne predloge samo zato što mu se ne sviđaju oni koji te predloge iznose.


"Samoinicijativno je odlučio da ukine mogućnost vlasnicima pasa da prošetaju svoje ljubimce 20-tak minuta i to u vreme kad nema nikog drugog na ulici, samo zato što je Nebojša Stefanović tu ideju okvalifikovao kao razumnu. Građani ne bi smeli da budu taoci ličnog sukoba predsednika države i ministra unutrašnjih poslova, koji je uzgred u ovoj stvari bio potpuno u pravu", rekao je Jovanović za portal Direktno (direktno.rs).

Jovanović je istakao da Vučić "drakonskim merama i napadima na opoziciju želi da se zaboravi da je upravo opozicija prva tražila" da se uvede vanredna situacija, da se zatvore škole i organizuje masovno testiranje, a da je država zakasnila sa tim merama.

"Ali, mi ne želimo da otvaramo tu temu sada, želimo da pomognemo državi i da budemo partneri kriznom štabu i vladi. Molimo samo Vučića da se malo skloni u stranu i da ne bude prepreka stvaranju konstruktivne klime zajedništva koja nam je neophodna da bismo svi zajedno kao narod pobedili ovu opaku pošast", rekao je Jovanović.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 29.03.2020, 11:42h eks

    Kaže "... tera inat stručnjacima i opoziciji ..." Ne mogu da razumem takve podle komentare . O svemu što je vezano za lečenje i mere protiv širenja Korone odluku su doneli stručnjaci , a država sprovodi ono što je do nje. Ili, možda Jivanović hoće da kaže kako su "stručnjaci" samo oni koji su u opoziciji . Čovek je skrenuo u svojoj mržnji .

E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side