13.09.2017 Beograd

Jovanović: Ne postoji izgovor za neučestvovanje u dijalogu o KiM

Jovanović: Ne postoji izgovor za neučestvovanje u dijalogu o KiM Foto: Z. Raš
Liberalno demokratska partija učestvovaće u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji na koji je pozvao predsednik Srbije Aleksadar Vučić, najavio je danas lider LDP Čedomir Jovanović.

On je u pisanoj izjavi naveo da to nije dijalog o Vučiću nego o Srbiji i njenoj budućnosti, kao i da je potrebno osim o Kosovu otvoriti i dijalog i o drugim temama poput promene Ustava.

Jovanović je istakao da je danas prilika da se sa tim stavovima istupi kroz institucionalni dijalog koji u ovom trenutku nema nikakvu alternativu i ne postoji izgovor za neučestvovanje u njemu.

"Ovo nije dijalog o Vučiću nego o Srbiji i njenoj budućnosti. Kosovo je koren naših problema i uzrok lutanja Srbije, ali danas se mora otvoriti i dijalog o Bosni i Hercegovini, ulasku Srbije u NATO, našim poremećenim unutrašnjim odnosima, slobodi medija i govora, promeni Ustava Srbije", kazao je Jovanović.

LDP će, kako je istakao, "preuzeti odgovornost u ime onih koji nisu ćutali o Kosovu, plaćajući visoku ličnu cenu odluke da ne lažu svoju zemlju, i razgovarati sa Vučićem o tim temama".

"Na istim smo pozicijama gde smo uvek i bili, na istom mestu na kome smo sačekali da i oni koji vode ovu zemlju shvate značaj unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i traženju rešenja koje će našoj deci garantovati budućnost i trajni mir", napisao je Jovanović.

On je naveo i da nema nikakvo razumevanje za bezbrojne monologe, kojih je prepuno društvo, i "kukavičluk, kojima se danas pojedinci služe da bi pobegli od odgovornosti koja je pred svima nama". 

"Pred ljude ćemo izaći sa građanskom platformom i tražićemo pomoć onih od kojih očekujemo da budu podrška ideji moderne Srbije, kao što su to uvek bili u prošlosti zajedno za nama. Nema mesta politikanstvu, kao ni političkom komforu – od nas se očekuje da preuzmemo inicijativu i okupimo sve one koji su godinama bili klevetani zbog istine koju su hrabro govorili", naveo je lider LDP.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
credi agricole
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side