18.06.2018 Beograd

Jovanović (Narodna): Tirana jedina pored Beograda ukinula železničku stanicu u užem gradskom jezgru

Jovanović (Narodna): Tirana jedina pored Beograda ukinula železničku stanicu u užem gradskom jezgru Foto: Medija centar
Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović nije kompetentna da govori o razvoju Beograda i Srbije.

On je naveo da će Mihajlović ostati upamćena po izjavi da će dve stambene zgrade u "Beogradu na vodi" pokrenuti razvoj Srbije, po predaji beogradskog aerodroma strancima, po gušenju niškog aerodroma, kao i po najavi ukidanja 800 kilometara pruga u Srbiji.

"Imajući navedeno u vidu, ne čudi da gospođa Mihajlović ne razume da železnička stanica 400 metara od Save nikako ne može da spreči 'silazak grada na reku' ", rekao je Jovanović, navodi se u saopštenju i dodaje da je jedino Tirana, pored Beograda, ukinula železničku stanicu u užem gradskom jezgru i da odlazak železnice predstavlja još jedan hendikep za "Beograd na vodi".

On je naveo i da ne čudi da Mihajlović ne razume da potpuno ukidanje stanice u Savskom amfiteatru nije planirano ni 1970-ih, već njena prenamena za opsluživanje prigradskih vozova, da je "Prokop" bio predviđen kao glavna železnička stanica, ali tek kad se izgradi metro i kada glavna međugradska autobuska stanica bude nedaleko, pored Autokomande.

"Gospođa Mihajlović nije izgleda svesna da je od tog vremena nastao čitav grad - Novi Beograd - gde bi danas trebalo locirati glavnu železničku stanicu, na istom mestu kao i autobusku", naveo je Jovanović. On je dodao da ne čudi ni što Mihajlović ne razume da prugu oko Kalemegdana ne treba dirati, dok se železnička obilaznica ne poveže s Banatom.

"Gospođa Mihajlović svakom svojom izjavom potvđuje tezu da ova vlada ne radi u interesu Beograda i Srbije i zato je pozivam da se što češće oglašava", navodi se u saopštenju.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side