Jovanović (Narodna stranka): Prodaja Veterine Beograd nerazumna i nezakonita
03.02.2020 Beograd

Jovanović (Narodna stranka): Prodaja Veterine Beograd nerazumna i nezakonita

Jovanović (Narodna stranka): Prodaja Veterine Beograd nerazumna i nezakonita Foto: PrtScn
Potpredsednik Narodne stranke i šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović osudio je danas "nameru" gradske vlasti da ;privatizuje Javno komunalno preduzeće "Veterina Beograd", navodeći da bi to bilo "nezakonito i skandalozno postupanje".

On je u pisanoj izjavi ocenio da je nedopustivo da se preduzeća koja obavljaju uslugu od opšteg interesa pretvaraju u komercijalne firme "samo da bi neko ostvario dodatni profit ili uzeo proviziju".

"JKP 'Veterina Beograd' obavlja izuzetno važnu javnu uslugu u glavnom gradu, od brige za životinje do uklanjanja uginulih jedinki, što sve utiče i na zdravlje ljudi. Zakon o komunalnim delatnostima jasno definiše zoohigijenu kao komunalnu uslugu, koju pružaju lokalne samouprave i za se čije obavljanje osniva javno preduzeće.

Ko ima pravo da prodaje javno komunalno preduzeće i Beogradu tako defakto oduzima jednu zakonsku nadležnost", upitao je Jovanović a prenela Narodna stranka.

Jovanović je ocenio da je "ironija da je upravo zamenik gradonačelnika Goran Vesić, obrazlažući najavu prodaje Apoteke 'Beograd' istakao da bi Beograd trebalo da se bavi isključivo komunalnim sistemom i komunalnim delatnostima".

"Da li je moguće da je Vesić toliko neobavešten i nekompetentan da ne zna da se 'Veterina Beograd' upravo time bavi", upitao je Jovanović.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side