Jovanović (Metla 2020): Predaja KiM otvara pitanje Raške oblasti
27.11.2019 Beograd

Jovanović (Metla 2020): Predaja KiM otvara pitanje Raške oblasti

Jovanović (Metla 2020): Predaja KiM otvara pitanje Raške oblasti Foto: Medija centar Beograd
Lider Pokreta "Metla 2020" Miloš Jovanović izjavio je da će, ako se predaju Kosovo i Metohija, biti otvoreno pitanje Raške oblasti i da će to predstavljati nastavak komadanja Srbije.

 


Jovanović je za televiziju "Hepi" kazao da je politika Zapada u poslednje tri decenije uvek bila ista, i da ne bi bila drugačija i da je devedesetih neko drugi umesto Slobodana Miloševića vodio zemlju, saopštio je danas taj pokret.

"Vlast SNS danas vodi protivustavnu politiku po pitanju Kosova i predaja bi samo otvorila dalje komadanje Srbije. To je logika školskog dvorista, ako pustite da vas maltretiraju uzeće vam i užinu i pare i skinuće vas golog na kraju", naveo je on.

Jovanović, koji je i predsednik Demokratske stranke Srbije, ocenio je da Srbija danas predstavlja partijsku državu vladajućih stranaka, a da sistemsko rešenje treba da bude promena izbornog sistema - iz proporcionalnog u većinski.

On je dodao i da nema problem da pohvali ako vlast nešto dobro uradi, i kao primer toga naveo nabavku vojnih Pancir sistema. "Ako nabavimo i sistem S-400 mi smo na konju i onda smo mirni za jedan veoma dug period", naveo je lider Pokreta Metla 2020.

Jovanović je ponovio da taj pokret još nije doneo konačnu odluku da li će ili neće izaći na izbore, već će ona biti doneta kada izbori budu raspisani, ali je dodao svoj lični stav da bi bojkot značio vanistitucuonalnu borbu, za šta, prema njegovom mišljenju, "nema energije u narodu".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side