16.09.2018 Beograd

Jovanović: Kosovo je specijalan slučaj za razgovor o promeni granica

Jovanović: Kosovo je specijalan slučaj za razgovor o promeni granica Foto: Novi magazin / Zoran Raš
Predsednik Liberalno demokratske stranke (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da ideja promene granica na Balkanu generalno nije dobra, ali da je Kosovo "specijalan slučaj" i da bi trebalo dozvoliti da se iznesu predlozi o kojima će racionalno da se razgovara.

"Generalno, promena granica nije dobra. To je jedan od principa koji je osnov bezbednosne politike. Međutim, hajde da dozvolimo mogućnost da pred nas izađu sa nekakvim racionalnim objašnjenjem pa da o tome razgovaramo", rekao je Jovanović za podgoričku Pobjedu.

On je dodao da je Kosovo specijalni slučaj, i da region treba da bude veći saveznik u renju kosovskog pitanja, jer i reperkusije po region sigurno postoje, ali i da u regionu mora biti prihvačeno da bez stabilne i mirne Srbije nema mira.

"Kad čitava regija bude shvatila da nema nacionalnog pitanja koje se može rešiti bez slaganja drugih država i nacija onda možemo govoriti o evropskom Balkanu", ocenio je Jovanović.

Jovanović je ocenio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "učvrstio poziciju" u odnosu na "onaj deo Srbije koji bi ostavio pitanje Kosova da još decenijama bude ključno za razvoj i za bilo koju vrstu napretka".

"Ako stavimo sa strane za mene neprihvatljive stavove o značaju Miloševića i njegovoj liderskoj veličini, ne smemo zaboraviti da je ipak ovo trenutak kada je i taj najtvrđi deo naše javnosti uvideo da jedino u dogovoru i miru možemo tražiti rešenje za Kosovo", rekao je lider LDP-a.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side