Jovanović: Jedini problem vlasti u Beogradu - narod ih neće
26.06.2020 Beograd

Jovanović: Jedini problem vlasti u Beogradu - narod ih neće

Jovanović: Jedini problem vlasti u Beogradu - narod ih neće Foto: Beta
Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je bojkot u glavnom gradu pokazao da je vlast SNS-a i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića izgubila svaki legitimitet i da se "čudi sa kojim opravdanjem i dalje dolaze na posao u Stari dvor" - Skupštinu Grada.


"Ova vlast od sada u Beogradu ima samo jedan problem - narod ih neće. I pored nepravilnosti, pritisaka i nezakonitog masovnog ubacivanja listića u nedelju od 17.30 do zatvaranja birališta u 20 sati, odziv u Beogradu je bio najniži od uspostavljanja višestranačja 1990. godine", rekao je Jovanović novinarima ispred Skupštine Grada.

Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, dodao je da je, čak i prema "naštelovanim zvaničnim brojevima" i nepravilnostima zabeleženim naročito u poslednja dva i po sata glasanja, SNS u Beogradu dobio manje glasova i u apsolutnom iznosu nego na gradskim izborima održanim pre samo dve godine.

"Budući da je narod izrekao jasan i definitivan sud o njima, ni odbornička grupa SZS se više neće baviti njima, nego ćemo u narednom periodu predstavljati konkretne planove za rešavanje problema javnog saobraćaja, urbanističkog haosa, bezbednosti i zdravlja i obrazovanja u Beogradu", rekao je Jovanović.

Odbornik SZS i potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović rekao je da ima samo jednu poruku za gradsku vlast u glavnom gradu - "Beograd vas ne želi".

"Iako ste ljude ucenjivali i primenjivali silu, bavite se koruptivnim poslovima i u gradu sve poskupljuje, iako ste raskopali grad i uništili gradski prevoz, a nijedno predizborno obećanje niste ispunili i sve ste mislili da ćete pokriti teranjem ljudi na silu da glasaju, Beograd vam je rekao da vas ne želi i neće da podnese maltretiranje i gaženje dostojanstva", rekao je Stefanović.

Stefanović je upitao gradsku vlast Vesića i gradonačelnika Zorana Radojičića šta čekaju i zašto sede u kancelarijama u Skupštini Grada.

"Neće vas spasti ni Aleksandar Vučić, niti bilo ko drugi. Pokupite se i idite odavde što pre, vaše vreme je prošlo, Beograd je rekao da neće da trpi vas i vaše laži!", rekao je Stefanović.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side