Jovanović: Izmeštanje Muzeja Nikole Tesle na Savski trg velika greška
09.09.2020 Beograd

Jovanović: Izmeštanje Muzeja Nikole Tesle na Savski trg velika greška

Jovanović: Izmeštanje Muzeja Nikole Tesle na Savski trg velika greška Foto: Medija centar Beograd
Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je danas da bi izmeštanje muzeja Nikole Tesle u zgradu stare Glavne železničke stanice bila greška i dodao da podizanje spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu prirodno nameće da to zdanje bude pretvoreno u Muzej srpske srednjovekovne države.

"Ovim bi se, osim podsećanja na slavnu i značajnu istoriju stvaranja srpske srednjovekovne države i odavanja dužne počasti utemeljivačima srpske državnosti, napravila, uz vraćanje izvorne Кorunovićeve fasade zgradi Pošte 2 u Savskoj ulici, skladna i koherentna celina", ocenio je Jovanović u saopštenju.

Jovanović je dodao da je pravo mesto za muzej Nikole Tesle rekonstruisana zgrada Stare električne centrale na Dorćolu, kako je i bilo predviđeno planom iz 2017. godine.

"Potpuno je nejasno zašto se odustalo od ove dobre ideje, a muzej Nikole Tesle premešta na neadekvatno mesto. Izmeštanje muzeja Nikole Tesle u zgradu nekadašnje Glavne železničke stanice na Savskom trgu potpuno je pogrešno i stoga pozivamo gradske vlasti i nadležne republičke institucije da se od njega odustane", dodao je lider DSS.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 9.09.2020, 09:38h НЕМАЊИЋИ и ТЕСЛА

    Најбоље решење је да зграда Железничке станице буде и музеј Немањића и музеј Николе Тесле !

E-pretplata
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side