Jovanović: Gradska vlast investitorima otpisala 50 miliona evra duga
24.12.2019 Beograd

Jovanović: Gradska vlast investitorima otpisala 50 miliona evra duga

Jovanović: Gradska vlast investitorima otpisala 50 miliona evra duga Foto: Beta/Narodna stranka
Šef Odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović uputio je danas Direkciji za građevinsko zemljište (DGZ) zahtev za informaciju od javnog značaja kako bi se utvrdilo kojim licima, na osnovu kojih procedura i kriterijuma je sproveden reprogram dugova za doprinose za uređenje gradskog građevninskog zemljišta.

Jovanović je ispred prostorija DGZ u Beogradu, na konferenciji za novinare, rekao da su među tim licima "pevači, tajkuni i državni službenici" bliski vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

"Opraštajući te dugove, SNS je stvorila ekstraprofit za, kako sami kažu, hiljadu povlašćenih. Pravo Beograđana je da saznaju imena tih ljudi koji su profitirali na njihov račun", izjavio je Jovanović.

On je istakao da je grad Beograd, u trenutku kada je SNS preuzela vlast, potraživao 100 miliona evra od "nesavesnih investitora" koji nisu uplaćivali doprinose, a da danas potražuje 50 miliona evra, te je podsetio na primer folk pevačice Nade Topčagić.

Topčagić je u subotu izjavila da je nakon intervencije predsednika Srbije Aleksandra Vučića njen problem sa dugovanjem od 100 hiljada evra za gradsko zemljište rešen.

"Vlast je u dva navrata, 2018. i 2019. godine, donela odluke kojima su ti dugovi opraštani ili reprogramirani. Tako je nesavesnim investitorima oprošteno 50 miliona evra. Vučić je preko (zamenika gradonačelnika Beograda) Gorana Vesića, na osnovu političkih ili ličnih simpatija odlučivao kome će dug biti oprošten", kazao je on.

Za Jovanovića je to dokaz da su Vučić i Vesić prekoračili ovlašćenja, trgovali uticajem i zloupotrebili službeni položaj.

"Mi se zalažemo za reprogram dugova, ali želimo da svi imaju ista prava", istakao je Jovanović.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side