21.03.2018 Beograd

Jovanović (DSS): Srbija sa zvezdicom i fusnotom

Jovanović (DSS): Srbija sa zvezdicom i fusnotom
Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da je potpuno neprihatljivo da u sred Srbije srpska rukometna reprezentacija ne može da se takmiči sa obeležjima države.


"Potpuno je neprihvatljivo, jer je nezakonito i za Srbiju nedostojno i ponižavajuće, njeno saglašavanje sa odlukom Evropske rukometne federacije da se kvalifikacioni turnir juniorki za Svetsko prvenstvo, zbog učešća i reprezentacije samoproglašenog Kosova, igra bez nacionalnih obeležja", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je naveo da Zakon o sportu propisuje način upotrebe grba, zastave i himne na međunarodnim takmičenjima, a njegovo derogiranje prihvatanjem odluka međunarodnih sportskih organizacija, potvrđuje "raspad pravnog sistema kolonijalizovane Srbije".

"Nastavili se sa ovakvom politikom, uskoro može da se očekuje da na međunarodnim skupovima i sportskim takmičenjima Srbija bude predstavljena sa zvezdicom i fusnotom kojom se objašnjava da se radi o teritoriji sa nedefinisanim državnim statusom", rekao je Jovanović.

Kvalifikacioni rukometni turnir biće održan od 23. do 25. marta u Kragujevcu, a učestvovaće selekcije Srbije, Norveške, Slovačke i Kosova.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side