Jovanović (DSS): Odbijanje secesije i odustajanje od integracija uslov očuvanja države
15.02.2019 Beograd

Jovanović (DSS): Odbijanje secesije i odustajanje od integracija uslov očuvanja države

Jovanović (DSS): Odbijanje secesije i odustajanje od integracija uslov očuvanja države Foto: prtscr ytb
Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas, povodom Dana državnosti, da je za očuvanje države i slobode neophodna temeljna promena državne politike, a pre svega odlučno odbijanje secesije Kosova i vodjenje politike vojne i političke neutralnosti, što podrazumeva odustajanje od evropskih integracija.

U pisanoj izjavi, Jovanović je rekao da žrtve predaka, koji su položili živote da bi Srbija bila slobodna i obnovila državnost, obavezuju i današnje generacije da sačuvaju slobodnu državu koju su nasledili. 
Lider DSS je, medjutim, naveo da moramo da se upitamo da li današnje elite baštine državotvornost onih kojima je ideal slobode, izgradnje i odbrane države bio na prvom mestu.

"Potvrdjena spremnost većeg dela političkih elita da priznaju secesiju Kosova i odreknu se dela svog naroda i dela državne teritorije, kao i odlučnost kojom se odriču dela suvereniteta Srbije strmoglavljujući je u Evropsku uniju, belodano ukazuje da je državotvorna politika proterana, a cilj ogromne većine političkih aktera nije ostvarenje interesa Srbije, već samo dolazak na vlast", naveo je on.

autor: VV izvor: Beta
Ostavi komentar (1) Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
  • 15.02.2019, 12:26h Hajde, već dosta lupetanja...

    "Lider DSS je, medjutim, naveo da moramo da se upitamo da li današnje elite baštine državotvornost onih kojima je ideal slobode, izgradnje i odbrane države bio na prvom mestu..." ...- Ovo vam je primer LUPETANJA NA KUB (a verovatno i viši stepen). I? Šta bi ti i tvoja bulumenta? Da RATUJETE (što znači da NAŠA DECA RATUJU a da se vi ugodno baškarite po parlamentu, vladi, ministarstvima i salonima)! Hajde, ne lupetaj više o "srpskom Jerusalimu", o "srcu Srbije"! Bolje pitaj svoje istomišljenike u SPC zašto je, samo nekoliko godina posle "vraćanja" Kosova Srbiji 1912 - Patrijaršija dotrčala u Beograd. Kad je "Peć i Kosovo . srpski Jerusalim"? Zašto nije ostala tamo kao što su hrišćanske crkve ostale u Jerusalimu okružene Muhamedancima i Jevrejima?)

Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side