Jovanović: Da li je neophodna nova zgrada MUP-a na 10 hektara
14.07.2020 Beograd

Jovanović: Da li je neophodna nova zgrada MUP-a na 10 hektara

Jovanović: Da li je neophodna nova zgrada MUP-a na 10 hektara Foto: Beta/Milan Obradović
Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović, javno je postavio pitanje nadležnim drzavnim organima zašto je neophodno graditi potpuno novu zgradu MUP-a, na čitavih deset hektara u Beogradu.

"Zašto je ova investicija proglašena zakljuckom Vlade Srbije za prioritetnu, kada prestonici nedostaju mnoge drugacije javne ustanove, poput škola, obdaništa i domova zdravlja", pitao je Jovanović u ime odborničke grupe SzS.

Dodao je da je posebno simbolično i kako kaže "zloslutno" što je namera izgradnja u novobeogradskom Bloku 39, na mestu gde je ranije bilo planirano podizanje Centra za promociju nauke.

"Da li je to još jedan signal da postajemo policijska država, kojoj obrazovanje, kultura ili javno zdravlje mnogo manje znače od aparata sile i prinude", pitao je Jovanović.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda uputio na rani javni uvid Plan detaljne regulacije (PDR) Bloka 39 u koje se planira izgradnja centra MUP-a ukupne površine od oko 10,16 hektara.

Rani javni uvid za novi kompleks MUP-a obaviće se u zgradi Gradske uprave, u Ulici 27. marta, do 27. jula.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side