30.01.2020 Beograd

Jovanović: Četiri razloga zašto bojkot ne može da bude uspešan

Jovanović: Četiri razloga zašto bojkot ne može da bude uspešan Foto: Medija centar Beograd
Član predsedništva Pokreta "Metla 2020" Miloš Jovanović izjavio da se vlast i deo opozicije okupljen oko Saveza za Srbiju (SzS) "ponašaju kao imperije" čiji je cilj da podrede i potčine druge političke opcije.


"Srpska napredna stranka i neretko SzS ponašaju se kao imperija koja ne poznaje partnere već samo vazale i neprijatelje. Mi smo u Pokretu svoji i zato (oko bojkota) niko ne može da utiče na nas, ni vlast, ni deo opozicije koji se odlučio za bojkot", rekao je Jovanović u intervjuu Danasu.

On je naveo četiri razloga zbog kojih smatra da bojkot ne može biti uspešan.

"Prvo, socioekonomska situacija nije takva da tera ljude na ulicu. Drugo, starosna struktura naše nacije je takva da ostavlja malo prostora za vaninstitucionalnu borbu koja zahteva mladost i energiju, a na srednje doba i konformizam", ocenio  je.

Dodao je da je njegov utisak da političari koji zagovaraju bojkot "nisu preterano omiljeni među građanima i da neće biti puno ljudi koji će proliti suzu zato što oni nisu u Skupštini".

"Konačno, postoji i četvrti razlog koji se odnosi na spoljni faktor. Očigledno je da ne postoji podrška ideji bojkota od strane takozvanog međunarodnog faktora", naveo je Jovanović.

On je zaključio da bi bilo celishodnije da je, umesto priče o bojkotu, cela opozicija bila organizovana u jednoj ili dve kolone koje bi tesno sarađivale, a poslednjih sedam meseci prepešačile Srbiju i ušle "u direktnu borbu sa režimom SNS-a".

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
online izdanje
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side