Jovanović: Ako su Gradske pijace u plusu, zašto im se daje 1,5 miliona evra
11.11.2019 Beograd

Jovanović: Ako su Gradske pijace u plusu, zašto im se daje 1,5 miliona evra

Jovanović: Ako su Gradske pijace u plusu, zašto im se daje 1,5 miliona evra Foto: Beta/Miloš Miškov
Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović pitao je zamenika gradonačelnika Gorana Vesića zašto se Gradskim pijacama iz budžeta daje 1,5 miliona evra, ako tvrdi da je to preduzeće dobro poslovalo.

 

Jovanović je saopštio da je Vesić obmanuo javnost izjavom da gradska preduzeća nikad nisu bolje poslovala, jer je u rebalansu gradskog budžeta koji je na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine grada, predviđeno da se Gradske pijace dotiraju sa 175 miliona dinara, od čega je čak 127 miliona namenjeno za troškove tekućeg poslovanja, odnosno za vodu, obezbeđenje i čišćenje.

Zato je Jovanović pitao Vesića: "Kako su Gradske pijace u plusu, ako preko milion evra mora da se izvadi iz džepova Beograđana da bi se omogućilo njihovo tekuće poslovanje".

Pored toga, "ako se na ovaj način pokrivaju svi troškovi, zašto zakupci uopšte plaćaju tezge i gde onda idu njihove pare i treće - kako je moguće da sa dolaskom novog direktora Bojana Bajagića, člana IO SNS i osobe sa sumnjivom diplomom, Gradske pijace od neto dobiti u iznosu od 152 miliona dinara u 2018. godini, postaju u 2019. godini gubitaš koji mora da primi 175 miliona dinara iz gradskog budžeta," naveo je Jovanović.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je ranije, sa željom da opovrgne navode Saveza za Srbiju da se gradska javna preduzeća sistematski uništavaju kako bi se lakše privatizovala, te da je sada došao red na JKP Gradske pijace - izjavio da je ovo preduzeće u plusu i da javna komunalna preduzeća nikad nisu bolje poslovala.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side