Jovanov (SNS): Vlada Srbije 2011. dopustila izvoz naoružanja i vojne opreme
08.08.2020 Beograd

Jovanov (SNS): Vlada Srbije 2011. dopustila izvoz naoružanja i vojne opreme

Jovanov (SNS): Vlada Srbije 2011. dopustila izvoz naoružanja i vojne opreme
Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i narodni poslanik Milenko Jovanov, izjavio je da je Vlada Srbije iz 2011. godine, čiji je premijer bio Mirko Cvetković, donela sve neophodne odluke kojima se dopušta izvoz naoružanja i vojne opreme.

Jovanov je naveo da je Vlada Srbije 9. novembra 2006. godine obustavila izvoz naoružanja i vojne opreme u Gruziju, Azerbejdžan, Moldaviju i Jermeniju, ali da je na predlog Ministarstva odbrane 13. oktobra 2011, usvojila Zaključak, kojim se daje saglasnost da tadašnje Ministarstvo ekonomije "izdaje dozvole za izvozne poslove prenosa tehnologije za proizvodnju naoružanja i vojne opreme za potrebe državnih organa Republike Azerbejdžan", saopštio je SNS.

"Nakon toga, Zaključkom iste Vlade, od 2. februara 2012. godine, za Azerbejdžan je omogućen i 'izvoz gotovih proizvoda naoružanja i vojne opreme i njihovih delova'. Najzad, Odlukom Vlade od 24. maja 2012. godine, omogućen je izvoz naoružanja i vojne opreme u Jermeniju, u istom obimu kao i za Azerbejdžan", naveo je Jovanov u saopštenju.

autor: KP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side