Jovanka Broz odbila ponudu da se preseli, želi u svoju vilu
13.09.2013 Beograd

Jovanka Broz odbila ponudu da se preseli, želi u svoju vilu

Jovanka Broz odbila ponudu da se preseli, želi u svoju vilu
Jovanka Broz je izrazila želju da se, nakon izlaska iz bolnice, vrati u kuću u kojoj je do sad živela.

Titova udovica odbila je ponudu države da se smesti u jednu od kuća koju joj je Vlada Srbije ponudila, saznaje list Danas.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić potvrdio je za Danas da Jovanka želi da se vrati u ruiniranu vilu na Dedinju, dodajući da će narednih dana razgovarati s njom o toj odluci. 

"Prekjuče sam je obišao u Urgentnom centru i tada mi ništa nije rekla o namerama nakon izlaska iz bolnice. Njeni rođaci su juče obišli tri kuće koje smo joj ponudili, međutim, nijedna nije odgovarajuća, jer su višespratne", kaže Ljajić.

Ponuđene kuće su, inače, u vlasništvu Diplomatsko stambenog preduzeća (DIPOS).

Rođaci Jovanke Broz su kuće obišli sa predstavnicima DIPOS-a i članovima Ljajićevog kabineta, i pošto nisu bili zadovoljni, doneta je odluka da se naredne sedmice posete još dve kuće u vlasništvu ovog preduzeća. 

"Trebalo je da obiđemo te kuće, koje su jednospratne, međutim, u međuvremenu sam dobio informaciju da Jovanka Broz želi da se vrati u staru vilu. Posetiću je narednih dana, i ako je odlučna u toj nameri, moraćemo što pre da počnemo sa rekonstrukcijom vile. Renoviraćemo prvi sprat, kako bi uslovi za stanovanje bili adekvatni", naglašava Ljajić. 

Direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić rekao je za naš list da je zdravstveno stanje Jovanke Broz stabilno, ali da će ona u bolnici ostati još najmanje dve sedmice. On je dodao da Jovanka prima intravensku terapiju, na koju dobro reaguje, i da je pod konstantnim nadzorom lekara. 

"Ona je na posebnom odeljenju intenzivne nege u Urgentnom centru, odvojena od drugih pacijenata. Iako je primljena u teškom zdravstvenom stanju, sada se mnogo bolje oseća. Nije životno ugrožena. Naprotiv, pokretna je, nasmejana i vedrog duha", kaže Ristić. 

autor: AM izvor: Danas
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side