23.06.2018 Beograd

Još 50 doktoranata potpisalo ugovre za rad na naučno-istraživačkim projektima

Još 50 doktoranata potpisalo ugovre za rad na naučno-istraživačkim projektima Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Još 50 doktoranata danas je elektronski potpisalo svoje prve ugovore o radu, na ceremoniji koja je priređena u Skupštini Srbije, povodom uključivanja 1.000 mladih doktoranata u naučno-istraživačke projekte na institutima i fakultetima Srbije.

"Na početku svog mandata obećala dam da će država Srbija više ulagati u obrazovanje i nauku. Danas ovde pred vama mogu smelo da kažem da je ovo samo početak", rekla je premijerka Srbija Ana Brnabić na ceremoniji.

Ona je kazala da je Srbiji neophodno novo znanje za novo doba i da su doktoranti "elita Srbije u najboljem smislu te reči".

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je da je ukupan budžet za nauku povećan za 15,2 odsto u odnosu na prošlu godinu i da će Vlada Srbije nastaviti takav trend ulaganja u narednim godinama.

"Želimo da obezbedimo sigurnu budućnost srpske nauke, koja je bila i biće zamajac razvoja naše države", rekao je ministar.

Ministarstvo prosvete je početkom marta, prvi put posle osam godina, raspisalo poziv za prijem većeg broja mladih doktoranata na naučne projekte. Pravo na ugovore imali su studenti mlađi od 30 godina sa prosekom iznad devet. Do sada je ugovore potpisalo 650 mladih naučnika.

autor: SA izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side