06.12.2018 Beograd

Joksimović sa gruzijskim parlamentarcima o evropskim integracijama i situaciji u regionu

Joksimović sa gruzijskim parlamentarcima o evropskim integracijama i situaciji u regionu Foto: PrtScn
Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa delegacijom Odbora Parlamenta Gruzije za evropske integracije o budućim aktivnostima Srbije u procesu pristupanja EU, reformama na tom putu kao i o situaciji u regionu.

Navodeći da je Srbija otvorila 14 poglavlja, od kojih su dva privremeno zatvorena i da će u ponedeljak otvoriti još dva, ministarka je kazala da se posebna pažnja u reformskom procesu poklanja poglavljima 23 i 24 koja se odnose na vladavinu prava, saopšteno je iz njenog kabineta.

Joksimović je izrazila zahvalnost Gruziji na podršci koju pruža teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu Srbije i ocenila da odluka Prištine o povećanju carine na robu iz Srbije i BiH i najava formiranja vojske, "ne samo da ne doprinose jačanju poverenja, već i ozbiljno urušavaju principe EU, pre svega slobodu kretanja ljudi, robe i kapitala".

Predsednik Odbora gruzijskog Parlamenta za evropske integracije Tamar Kulordava navela je da su za tu zemlju iskustva Srbija u procesu evropskih integracija dragocena i čestitala Beogradu na uspesima i rezultatima koji su ostvareni u reformama i dosadašnjem procesu približavanja Evropskoj uniji.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Pročitajte i...
Preporuke prijatelja
AMSS secondary
Najvesti
Vesti.rs
Zlatiborac
medijska pismenost
OTP banka lizing
Novi magazin- nedeljnik Medija centar Novinska agencija Beta societe AMSS side